VIDEO: TO JE PRAVI OLIMPIJSKI DUH! Pomogla konkurentici usred utrke

Američka trkačica Abbey D’Agostino usred kvalifikacijske utrke na 5000 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru stala je kako bi pomogla svojoj konkurentici, Novozelanđanku Nikki Hamblin, koja je pala.

“Digni se! Moramo ovo završiti”, rekla joj je Amerikanka. Dvije su se trkačice saplele i završile na podu, ali Amerikanka se nije digla i nastavila utrku, kao što bi to većina drugih napravilo. U sudaru se D’Agostino i ozlijedila, a tada joj je ruku pružila Novozelanđanka. Nije krenula svom snagom u utrku, već je ostala kako bi pomogla D’Agostino da završi utrku.

Ipak, Amerikanku je morala ostaviti, misleći da neće uspjeti završiti utrku. Sačekala ju je u cilju, gdje su se srdačno izgrlile. Amerikanka je sa stadiona otišla u invalidskim kolicima zbog ozljede gležnja. Iako se ni D’Agostino ni Hamblin nisu kvalificirale u finale utrke na 5000 metara, osvojile su srca cijelog svijeta i pokazale što je pravi olimpijski duh.

“Ona je meni pomogla prva, pa sam ja pokušala pomoći njoj. Mislim da joj je zglob dosta loše”, rekla je Hamblin nakon utrke. “Ta djevojka predstavlja pravi olimpijski duh”.

Obje će se trkačice, ipak, naći u finalu u petak – odlukom organizatora. Naravno, ukoliko će biti fizički spremne.

Komentiraj