VIDEO: Tko su gentlemani modernog doba?

facebook.com

Tko su, što su, kakvi su i gdje su gentlemani 21. stoljeća? Jesu li ostali u filmovima iz 20. stoljeća ili su među nama, samo su gentlemanski nenametljivi? Uvriježena mišljenja boljeg, ljepšeg i nježnijeg spola su da je muškaraca s lijepim manirima sve manje. Je li to zaista tako, na ulicama Zagreba pokušao je saznati režiser i glumac Miran Kurspahić.

”Osoba koja tretira druge ljude na ispravan način, ali sa samopouzdanjem”, ”ljubazan, inteligentan, duhovit”, ”nježan prema životu”, ”uvijek lijepo obučen i s lijepim manirama”, ”onaj koji se zna ponašati, koji ne psuje”, ”onaj koji je pažljiv prema ženskoj osobi pokraj sebe” – samo su neki od odgovora na pitanje tko su i kakvi su današnji gentlemani. Dalo se naslutiti da gentlemani ipak nisu tako ”izumrla vrsta”.

Gentleman’s fair Zagreb će se održati od 5. do 8. rujna u zatvorenom i otvorenom prostoru Gliptoteke, koja će biti podijeljena u sljedeće zone: Lifestyle & Fashion, Sport & Wellness, Man’s gadgets, Outdoor & Adventure, Art is passion, Auto – Moto, Gourmet Gentleman’s Club… Sudionike očekuje ekskluzivnost prostora, mali i lijepo uređeni izložbeni prostori, pomno odabrani izlagači, zanimljiv glazbeno kulturni program, brojne ekskluzivne promocije zanimljive publici iz urbane i tradicionalne kulturne scene, domaćim i inozemnim posjetiteljima.

Kroz nekoliko “warm up” tribina novinara, publicista, psihologa, znanstvenika, glazbenih umjetnika, poslovnih ljudi te poznatih osoba iz svijeta sporta i glume će se prije sajma u rujnu pokušati doći do odgovora na pitanje – tko je to gentleman danas i koliko se on razlikuje (ili ne) od pojma gentlemana u povijesti.

Komentiraj