VIDEO: TIANI Novo lice na hrvatskoj i londonskoj glazbenoj sceni

facebook.com

Tiani je sasvim novo lice na glazbenoj sceni.

Nakon dugogodišnjeg života u inozemstvu te studiranja na najprestižnijim svjetskim glazbenim institucijama kao što su United World College (Duino, Italija), Berklee (Boston, SAD) i Institute of Contemporary Music Performance (London, UK), ova 27-godišnjakinja rođena u Puli, a odrasla u Rovinju napokon je odlučila javnost upoznati s autorskim pjesmama.

Tiani svoju glazbu definira kao kombinaciju popa, soula i elektronike. Kroz stihove najčešće progovara o ljubavi, čežnji i neizvjesnosti u vezama, a u prvom singlu ‘All of Me’ opisuje emocionalnu emancipaciju i prihvaćanje stava koji ne poznaje strah. Radi se o prvoj pjesmi u nizu četiri singla koji istražuju tajne, neizrečene osjećaje te istovremeno osobni rast u ljubavnoj vezi.

“Tiani u svojim pjesmama sjajno povezuje modernu pop jazz produkciju sa svojim senzualnim vokalom, što kod slušatelja već na prvo slušanje izaziva znatiželju odnosno zanimanje. Njezini najjači aduti, produkcijska jednostavnost, vokalna sugestivnost i melodičnost, predstavljeni su u pjesmi ‘All of me’. Riječ je o pjesmi u kojoj je Tiani kao autorica skladno povezala svoju nježnost, glazbenu eleganciju, samouvjerenost i odlučnost moderne žene. Svojim glazbenim stavom kojeg predstavlja i kroz svoj vizualni dio Tiani je na najboljem put velikog i zasluženog uspjeha”, prokomentirao je glazbeni kritičar i urednik HR2, Zlatko Turkalj.

Zanimljivo je da Tiani jedna od rijetkih hrvatskih glazbenica koja je predstavljanje prvog singla doživjela, osim u hrvatskom radijskom eteru i na londonskom blogu A&R factory, specijaliziranom za predstavljanje i otkrivanje novih talenata.

Ovaj blog ponajviše prate ljudi iz glazbene industrije, producenti, veliki i mali diskografi, publisheri te tvrtke za menadžment glazbenika. Tiani se našla u samo nekoliko odabranih uz riječi “zamislite mix Adele i Chvrches”. Tianinu novu pjesmu predstavio je i britanski NoFilter Magazine…

S obzirom da već niz godina živi na dvije adrese, Tiani piše na engleskom jeziku na kojem je i stekla diplomu iz songwritinga. Utjecaji Londona vide se i u produkciji, kao i u činjenici da su na ‘All of Me’ radili i njezini engleski kolege Kate Lomas i Guy Britton koji potpisuju uspješnice kao što su Ecstasy i This Kind of Life.

Za samozatajnu Tiani glazbeni put tek počinje, a ako je sudeći po prvim koracima, čini se da će on biti više nego uspješan.

Komentiraj