EPA/ZIPI

VIDEO: Theresa May u službenom posjetu Sjedinjenim Američkim Državama

Theresa May se nalazi u službenom posjetu Sjedinjenim Američkim Državama.

Britanska premijerka primljena je u Ovalnom uredu, a posjet je obilježilo i “ponosno” vraćanje biste Winstona Churchilla.

Nakon sastanka dvoje državnika održalo je medijsku konferenciju, naglašeno je kako su dvije države uvijek imale “poseban povijesni odnos te vojne, financijske, kulturne i političke veze”. 

Donald Trump je rekao kako je nezavisna Velika Britanija “blagoslov u svijetu”. Dvije zemlje će nastaviti zajedno raditi jačajući međusobnu povezanost.

Theresa May potvrdila je i ponovila govor američkog predsjednika i najavila dolazak britanske kraljice Elizabete II u Sjedinjene Američke Države krajem godine. 

Zajedničke teme bile su i terorizam, sigurnost, borba protiv ISIL-a, situacija u Siriji i Rusiji, funkcioniranje NATO-a…

Naglašena je važnost i velika vrijednost trgovinske razmjene između dvije zemlje, nakon čega su uslijedila pitanja novinara.

U nastavku posjeta, Theresa May je uz vojnu počasnu stražu položila vijenac na Grob neznanog junaka koji se nalazi na poznatom groblju Arlington National Cemetery. 

Komentiraj