Nakon rasprodane europske turneje, oduševljene publike Berlina, Frankfurta, Hamburga, Beča i Ženeve; nakon više od 20 000 gledatelja prošle godine, 70 000 gledatelja od prve premijere i 700 akreditiranih novinara, The Great Gatsby Ballet u listopadu stiže u Grad Zagreb, a interes je već sad odličan.

Arena Zagreb bit će domaćin spektakla kultnog renomea, The Great Gatsby Balleta, koji će se održati u subotu (14.10.). Zanimljivo je da su sve VIP lože, tri mjeseca prije događaja – rasprodane.

S obzirom na veličinu i zahtjevnost scenografije i produkcije, Arena Zagreb bit će sasvim prilagođena pozornici, scenografiji i gledateljima, pri čemu je u prodaju pušteno svega 4 000 ulaznica.

The Great Gatsby je istinski vizualno-glazbeno-plesni spektakl koji s pravom nosi predznak ‘blockbuster’, a čini se da je i zagrebačka publika to prepoznala.
Zadnja izvedba održana je prije mjesec dana na EXPO 2017 u Astani, koja je također bila rasprodana, a sljedeća je upravo u Gradu Zagrebu.

Roman ‘The Great Gatsby’ autora F. Scotta Fitzgeralda objavljen je 1925. godine, glavni lik Jay Gatsby tajanstveni je mladi bogataš kojeg muče ljubavni problemi, dok je sama priča ispričana iz perspektive Gatsbyjeva prijatelja, Nicka Carrawayja. Radnja romana smještena je u tzv. lude dvadesete, poslijeratno razdoblje koje je u američkom društvu obilježila prohibicija, ali i opća dekadencija te procvat organiziranog kriminala i ilegalnih poslova.

Fitzgeraldova knjiga i film već su stvorili kultni status, a nama stiže baletno uprizorenje knjige s virtuozima iz svijeta baleta, kazališta i glazbe.

Dwight Rhoden, jedan od najtraženijih suvremenih koreografa, ujedno i redatelj projekta, osmislio je koreografiju isključivo za ovaj show. Sam Dwight do sada je surađivao s nizom poznatih svjetskih umjetnika poput Princea, Lennya Kravitza, U2 , PatrickaSwayzea…

Vrhunski kompozitor, Konstantin Meladze, potpisuje jedinstvenu glazbu.

Denis Matvienko, nacionalni baletni prvak Marijinskog teatra u Sankt Peterburgu, ravnatelj baleta ruskog Nacionalnog kazališta u Novosibirsku i zvijezda svjetskih razmjera savršeno utjelovljuje plesne pokrete u glavnoj ulozi Jayja Gatsbyja. Denisa Matvineka zagrebačka publika imala je prilike upoznati prošle godine i oduševiti se njegovim plesnim i koreografskim talentom u rasprodanom Lisinskom, kada je gostovao s baletom ‘Radio&Juliet’.

Ulaznice za The Great GatsbyBallet su u prodaji i mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima sustava Eventim te online na http://www.eventim.hr.

Komentiraj