VIDEO: Taktika buke u Močvari

Američki bend Lightning Bolt će u subotu 26. veljače, u klubu Močvara, održati koncert. U dvadesetak godina postojanja grupa je napravila veliku revoluciju u glazbenom žanru – noise rock.

Njihove nezaboravne svirke, odnosno ludilo koje ih inspirira, kao i neposredna interakcija s publikom nalik je “taktici” koju je prvi koristio Dan Deacon, a zatim i brojni drugi poslije njega. Na vrlo sličan način, uradci ovog dvojca oduvijek su kaotični, razorni i bučni do granice uništenja najotpornijeg seta zvučnika.

Posljednji, aktualni šesti studijski album ‘Fantasy Empire’ na svojevrstan način otpušta sve kočnice konstantnog pritiska u glazbenom smislu. Svaki udarac bubnja, svaki riff, zvuče mnogo opipljivije i stvarnije nego ikada prije.

Lightning Bolt su Brian Chippendale na bubnjevima i vokalu te Brian Gibson na bas gitari. Opustite se i ponesite čepiće za uši.

Nakon koncerta Lightning Bolta nastupit će DJ flugvél og geimskip (u prijevodu avioni i svemirski brodovi). Riječ je o glazbenici Steinunn Hardardottiru, Islanđanki čiju glazbu definiraju zaigrani bitovi, kul basevi, lako pamtljive melodije i piskutavi vokal. Njezine izvedbe su šarene i poetične, a bave se stranim svjetovima, tajnama, snovima i noćnim avanturama.

Godine 2015. DJ-ica flugvél og geimskip osvojila je Iclenadic Kramur Music Award za najbolji islandski pop album godine. Uskoro joj izlazi četvrti album ‘Our Atlantis’.

Komentiraj