VIDEO: Stojak:”Prema sadašnjem financijskom stanju Grad Zagreb neće imati 20 posto sredstava za obnovu od potresa” 

“Što kao građani Zagreba možemo uopće očekivati od budućnosti dok čekamo zakon koji je u raspravi u Saboru i koji nikako da se donese. Točno je četiri i pol mjeseca prošlo od potresa i to vrijeme Zagrepčanima izgleda kao film Beskrajan dan, svaki je dan situacija potpuno ista. Uz sva obećanja političara i dalje je upitna kvaliteta života u Gradu Zagrebu”, poručio je gradski zastupnik  iz redova HNS-a Tomislav Stojak.

 Moramo svim Zagrepčanima u budućnosti osigurati da imaju istu kvalitetu života  

“Naravno da se centar i istočni dio grada, koji su najviše pogođeni potresom, moraju obnoviti, ali mi moramo svakom građanu Zagreba, bez obzira u kojem kvart živi , osigurati istu kvalitetu života. Vrlo brzo će se da dnevnom redu naći proračun za iduću godinu a činjenice su porazne. Nažalost financijsko stanje Grada Zagreba ne obećava ništa dobro, ne može nas uvjeriti da ćemo iduću godinu dočekati na stabilnim financijskim nogama. Grad Zagreb je prema posljednjem izvješću Državne revizije 2018. godinu završio sa minusom u proračunu od 620 milijuna kuna, sa ovom godinom taj će minus biti gotovo milijardu kuna.  Grad Zagreb zajedno s Zagrebačkim holdingom je zadužen više od četiri milijarde kuna i sa milijardu kuna nenaplaćenih računa. I naravno da Grad Zagreb na svaki spomen porezne reforme skače na nogu i kaže mi to nećemo preživjeti. Naravno da neće preživjeti zato što se nesavjesno poslovalo svih ovih godina.”

Prema sadašnjem financijskom stanju Grad Zagreb neće imati 20 posto sredstava za obnovu od potresa 

“Iz proračunskih pokazatelja Grad Zagreb te novce nema. Očekujem da nam gradonačelnik i Gradska uprava na prvoj sjednici Gradske skupštine, koja bi trebala uslijedi početkom rujna objasni  kako grad misli osigurati 20 posto sredstava za obnovu. I ono što je još bitnije,  kako i kada misli konačno obnoviti komunalnu infrastrukturu, kanalizaciju i odvodnju, koja se prije deset dana pokazala u  svoj svojoj  raskoši, koja apsolutno ne funkcionira.”

Što je sve na press konferenciji rekao Tomislav Stojak možete pogledati i na Nacionalovoj Facebook stranici.

Tomislav Stojak: "Zakon i obnova na čekanju, što uopće mogu očekivati Zagrepčani?

Posted by Nacional News Magazin on Friday, August 7, 2020

 

 

 

Komentiraj