facebook.com

VIDEO: Stogo osiguranje i party ritam prije izbora u Pakistanu

Više od sedam tisuća policajaca i raznih vojnih službenika raspoređeno je diljem grada Islamabadu, neposredno prije održavanja općih izbora u Pakistanu u srijedu (25. srpnja).

Njihova dužnost je očuvanje sigurnosti na skoro osamsto birališta u glavnom pakistanskom gradu, istaknimo kako su dvadesetičetiri birališta proglašena područjima visokog rizika.

Prava suprotnost pred ovu odredbu su pakistanski predizborni skupovi, jedna od zadaća ovih okupljanja je i privlačenje mlađih birača uz slavlje i ples (bhangra). Party-političke aktivnosti je predvodio elektronski glazbenik Asif Butt (DJ Butt) koji je bio angažiran od strane Imran Khana.

Imran Khan (65), predsjednik stranke Pakistanski pokret za pravdu, jedan je od vodećih kandidata za premijersku poziciju na izborima u Pakistanu. Bivši zastupnik i igrač kriketa zalaže se za suzbijanje korupcije, pokretanje programa pomoći siromašnima, nove zdravstvene i edukacijske projekte…

Najveći politički suparnici na izborima su mu Navaz Sharif i Pakistanska Muslimanska Liga te kandidat Pakistanske Narodne Stranke.

Komentiraj