VIDEO: Stipić: Vraćanje učenika u škole ishitrena i opasna odluka

Sindikat Preporod smatra da situacija nije “zrela” za početak nastave u školama, a njihov predsjednik Željko Stipić za Nacional.hr je komentirao da je odluka Vlade o početku nastave ishitrena, jer je vrlo opasna ako se koronavirus uvuče u škole. Osim toga komentirao je nelogičnosti održavanje nastave i online i u školama.

Posljedice nesagledive ako koronavirus pohara škole

“Mišljenja sam da je odluka ishitrena jer postoji velika opasnost od koronavirusa i ako se to dogodi doći će do tragedije. Svjesni smo da ova situacija zahtjeva pokretanje gospodarstva što prije, a da bi se to pokrenulo potrebno je da djeca budu na sigurnom i zbrinuta, ali u ovoj ishitrenoj odluci postoje mnoge nelogičnosti i upitne održivosti”, naglasio je Stipić.

Škola je trebala do kraja ostati online

“Ovaj sadašnji online sustav se pokazao dobar i trebali smo ostati na tome do kraja godine. Logičnije bi bilo da se školska godina završila ranije kako bi se rasteretilo učitelje, a ovako se postavlja pitanje funkcioniranja, jer učenici će raditi na “dva fonta”. Morat će predavati u školama, a kasnije i doma putem online nastave”, rekao je Stipić i dodao kako je ova školska godina već “načeta” zbog prosvjeda.

Učitelji fizički neće izdržati tempo, a obrazovanje se gura u drugi plan

Ne znam kako će učitelji izdržati taj tempo koji je Vlada stavila pred njih. Po toj logici su prisiljeni raditi 24 sata na dan i to je prva nelogičnost. Druga nelogičnost su vrednovanja rada učitelja, ali i učenika. Kako vrednovati rad od kuće, a kako iz škole. Osim toga treba imati na umu da se mahom radi o učiteljicama koje su i žene i majke i koje nakon radnog dana imaju privatne obaveze. Također treba napomenuti da učitelji rade više nego ikad, a obrazovanje se u javnosti često omalovažava.

 

Cijeli razgovor pogledajte u nastavku

 

 

 

Komentiraj