VIDEO: ‘SLUČAJ MAMIĆ’ Zdravko Mamić u prosincu najavio svoje uhićenje

Boris Scitar/vecernji list/PIXSELL

I dok je ‘slučaj Mamić’ na vrhuncu i svi mediji bruje o uhićenju braće Mamić, koji se sumnjiče za zloporabu položaja i ovlasti te poticanje na zloporabu, davanje i primanje mita, utaju poreza i pomaganje pri utaji poreza, HRT podsjeća na svoju emisiju ‘Nedjeljom u dva’ u kojoj je prije pola godine gostovao Zdravko Mamić.

Emisija je bila ‘dinamična’ – od toga da je Mamić ustvrdio da ako nakon uhićenja zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i Rene Sinovčića politika odluči da joj i njegovo uhićenje donosi porast rejtinga makar za samo jedan promil da će se to dogoditi, pa do lupanja šakom o stol.

“Kapitalci hrvatskog društva su me upozoravali da pazim što govorim i u ovoj emisiji”, komentirao je Mamić navode da se priprema i njegovo uhićenje. Dodao je kako je on najkontroliraniji Hrvat, a svi nalazi protiv njega su čisti. Također je kazao kako je spreman i za eventualnu jamčevinu. Za Milana Bandića je kazao kako je žrtva ludila koje se događa u Hrvatskoj, te dodao kako mu je spreman ponuditi i ‘duplo više’ novca za jamčevinu. Nisam bio njegov veliki ljubimac, bili smo profesionalni partneri’, dodao je.
Rad za HNS je moja dužnost, a Dinamo ne crpi nikakvu korist iz tog rada, kazao je Mamić. Poljednji događaji su ga iznenadili. Za prekid utakmice u Italiji je znao i upozoravao na to. Zašto je 200 huligana prekinulo utakmicu u kojoj je Hrvatska bila nadmoćna, upitao se. Zatim se dogodilo da je veliki derbi u Splitu nije odigran. Toliko masovnu i jedinstvenu osudu huliganizma relativizirao je potom predsjednik države. ‘Josipović je prvi ispod Boga, kontrolira sve u državi’, kazao je Mamić.

  • Prije pola godine Mamić je gostovao na HRT-u i najavio svoje uhićenje.
  • “Kapitalci hrvatskog društva su me upozoravali da pazim što govorim i u ovoj emisiji”.

Građani smatraju da je za loše stanje u hrvatskom nogometu najodgovorniji HNS, pokazalo je istraživanje Promocije plus u okviru redovitog CRO Demoskopa. ‘Dinamovi navijači na stadion ne dolaze zbog klime, hladno je i prljavo, a infrastruktura je nikakva. S Hajdukom je drukčije, oni su Dalmacija’, poručio je Mamić. ‘Svi će vam reći da je ovaj Dinamo najbolji ikad. Hajduk je jedan od najvećih klubova, ali ga vode nesposobni ljudi. Od 20 mogućih trofeja, osvojili su samo jedan, za to nije kriv Mamić ni Dinamo’, dodao je. Na pitanje: Zašto u mladoj reprezentaciji igra 11 igrača Dinama – odgovorio je da se u reprezentaciju ulazi prema kvaliteti.

Grad Zagreb je Dinamu platio 224 milijuna kuna, a Dinamo mu je to vratio kroz poreze i prireze. Dinamo je potom u Hrvatsku ‘uveo’ 220 milijuna eura izvana. Na pitanje koliko zarađuje najbolji igrač u Dinamu, Mamić je Aleksandru Stankoviću rekao da ga spušta na nivo bakice. ‘Ukinite one urede, ukinite Vladu’, ‘što želite ugušiti Dinamo’, odgovorio mu je Mamić vičući, na što mu je Stanković rekao ‘Ne bojim Vas se, nemojte vikati’. ‘Nad Dinamom se provodi progon kakva nije bilo za Staljina u Rusiji. To rade antihrvatski dušmani koji su se infiltrirali u medije – radi se o megamanipulaciji’, nastavio je Mamić. Dodao je kako potpisuje urednika Glasa Koncila Ivana Miklenića da su prosvjedi splitskoj rivi inscenirani.

Na kraju emisije Mamić je rekao kako se dosad nije uključivao ni u čiju predsjedničku kampanju, ali će otići na donatorsku večeru za Kolindu Grabar-Kitarović koju je nazvao heroinom. Mamić je dobio ocjenu gledatelja 5,7.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=v8HgKhV6w2w

Komentiraj