Getty Images

VIDEO: SKUPLJI OD VAŠEG STANA Skupocjeni sat ‘zvijezda’ svadbe glasnogovornika Kremlja

Fotografije glasnogovornika Kremlja Dmitrija Peskova s ručnim satom koji je procijenjen na više od 500.000 eura, s njegova vjenčanja s olimpijskom prvakinjom u umjetničkom klizanju, potaknule su polemiku Rusiji.

Vjenčanje Peskova s Tatjanom Navkom u Sočiju na Crnom moru bila je medijski vrlo praćen događaj, no među gostima nije bilo predsjednika Vladimira Putina.

Pozornost je vrlo brzo privukao impozantni ručni sat osobe od povjerenja ruskog predsjednika. Oporbeni čelnik Aleksej Navaljni drži da se radi o satu Richard Mille RM 52-01 izrađenom u samo 30 primjeraka.

Vrijednost tog sata procijenjena je na oko 620.000 dolara, napisao je Navaljni na svom blogu na kojem je prenio elektronsku poruku švicarskog proizvođača u članku “Sat mladoženje skuplji je od vašeg stana”.

https://www.youtube.com/watch?v=GSZevquCQno

Aleksej Navaljni je zatim objavio nekoliko fotografija Dmitrija Peskova s raznim satovima među kojima su bili Rolex, Omega i još jedan Richard Miile te je izravno optužio visokog dužnosnika za “ilegalno bogaćenje”.

Peskov, koji je prijavio godišnje prihode od 132.000 eura, rekao je da je sat koji je nosio na vjenčanju dar supruge i dodao da darovi supružnika nemaju nikakve veze s korupcijom, prenijela je agencija Ria Novosti.

Tatjana Navka je za tabloid Komsomolskaja Pravda rekla da je sat darovala suprugu i da su sva nagađanja o cijeni pretjerana i nemaju veze sa stvarnošću.

Komentiraj