Šef splitskog HDZ-a Petar Škorić nije impresioniran prosvjedom pod nazivom “Split gori”, o kojem je Nacional pisao, održanog u ponedjeljak navečer. Gostovao je na N1 televiziji (VIDEO) gdje je između ostalog rekao:

“Logično i normalno da svatko kome gori kuća bude ogorčen i nezadovoljan. Riječ je o požarnoj fronti koja je u jednom trenu dosegla dužinu od 15 kilometara i bilo je nemoguće organizirati se u svakoj kući. Među prosvjednicima je bilo najmanje takvih, ovo je bilo nešto drugo, ovo je bila Facebook revolucija, sad pokušavaju stjecati političke poene, prozivati ljude koji nemaju nikakve odgovornosti. Indikativno je da je na dan požara konstituirano Gradsko vijeće. Imamo vlast koja je tu nekoliko dana, a gradonačelnika koji je fantastično reagirao. Danas da netko ide prozivati gradonačelnika, tko se nije ni približio požaru, nije primjereno.”

Dodao je i…

” Čudno je kad su organizatori prosvjeda uglavnom udruge koje se financiraju iz gradskog proračuna, koje nemaju veze sa sustavom zaštite i spašavanja, koje se nisu angažirale u gašenju požara. To onda poprima sasvim druge, pa i političke konotacije.”

Komentiraj