VIDEO Sjednica Vlade: Hasanbegović došao sa srpskim časopisom NIN

U 10 sati počela je još jedna sjednica Vlade.

Glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak kazala je novinarima da će Hasanbegović dati izjavu nakon sjednice Vlade.

Hasanbegović je na sjednicu Vlade došao noseći pod rukom srpski časopis NIN, koji je uoči sjednice pokazao Tomislavu Karamarku.
Prema dnevnom redu, Vlada amandmanom na svoje izmjene Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske predlaže da oba potpredsjednika Vlade postanu članovi vladina Povjerenstva za upravljanje strateškim trgovačkim društvima.

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko bio bi predsjednik Povjerenstva, a potpredsjednik Vlade Božo Petrov zamjenik predsjednika. Prema dnevnom redu, Vlada će imenovati i svoje predstavnike u Gospodarsko-socijalnom vijeću, raspisati prijevremene izbore za gradsko vijeće i gradonačelnika te zamjenike gradonačelnika u Novoj Gradišci i Novalji te za općinsko vijeće i općinskog načelnika te zamjenike općinskog načelnika u općinama Matulji, Ražanac, Kolan, Kalnik, Ližnjan – Lisignano, Cestica i Gvozd.

Također, raspisat će prijevremene izbore za zamjenika župana Šibensko-kninske županije iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine te zamjenika općinskog načelnika Općine Jagodnjak iz reda pripadnika hrvatskoga naroda.

Komentiraj