VIDEO: SJEĆANJE NA LEGENDU Prošle su dvije godine od preranog odlaska Ivana Turine

facebook/Senka Turina

Danas se obilježava druga tužna obljetnica od kako je preminuo jedan od ponajboljih hrvatskih nogometnih vratara Ivan Turina. Divnog čovjeka i nogometaša, bivšeg vratara Dinama koji je nastupao u svim mladim selekcijama, kao i u A reprezentaciji, svi se sjećaju s tugom zbog njegove prerane smrti. Oni koji su ga poznavali voljeli su ga zbog njegovih iznimnih ljudskih kvaliteta.

[quote_box_center]

  • Danas se obilježava tužna druga obljetnica od kako je preminuo jedan od ponajboljih hrvatskih nogometnih vratara Ivan Turina
  • Divnog čovjeka i nogometaša, bivšeg vratara Dinama koji je nastupao u svim mladim selekcijama, kao i u A reprezentaciji, svi se sjećaju s tugom zbog njegove prerane smrti
  • Iza sebe je ostavio trudnu suprugu Senku i kćerkice blizanke Tiu i Taru

[/quote_box_center]

Rođen je  u Zagrebu 1980. godine, a već sa 18 godina potpisao je prvi ugovor s Dinamom s kojim je osvojio brojne naslove prvaka Hrvatske, a u inozemstvu je nastupao za grčki Xanthi, poljski Lech i švedski AIK.

Iznenadna smrt

Ivan Turina iznenada je, od zatajenja srca, preminuo na današnji dan prije dvije godine u 33. godini života u Stockholmu gdje je igrao za AIK, klub u kojemu je ostvario zavidnu karijeru i u kojemu su ga izuzetno cijenili, a navijači obožavali.

Nakon njegove smrti, navijači su mu posvetili dirljivu koreografiju kojom su pokazali koliko su ga voljeli i koliko su ponosni što je bio dio njihove “obitelji“.

U švedskom AIK-u Turina je pokazao vrijednosti koje su ga svrstavale među najbolje vratare njihove lige. Branio je u 60. ligaških utakmica, a 2013. potpisao je i novi trogodišnji ugovor, nakon čega je izjavio kako razmišlja karijeru završiti u tom švedskom klubu koji je izuzetno cijenio njegove igračke kvalitete.

U Stockholmu je živio sa obitelji – suprugom Senkom i blizankama Tiom i Tarom kojima se posebno radovao i s kojima je dijelio najljepše trenutke.

privatni album obitelji Turina
privatni album obitelji Turina

Supruga rodila tri mjeseca kasnije

U vrijeme Ivanove smrti supruga Senka bila je trudna i s trećim djetetom. Mali BrunoIvan rodio se svega tri i pol mjeseca nakon smrti svoga oca.

Senka Turina, danas živi u Zagrebu s troje djece i teško proživljava drugu obljetnicu smrti supruga. Ipak, djeca su joj najveća utjeha i njima posvećuje svu svoju pažnju.

– Otac im nedostaje neizmjerno, posebno onakav kakav je bio Ivan, pun ljubavi za djecu i cijelu svoju obitelj – kaže Senka nastojeći im barem donekle ispuniti prazninu koju osjećaju zbog nedostatka njihovog tate.

 

 

Komentiraj

Source:V.T.