VIDEO: SILK ROAD FESTIVAL Najbolji kineski glazbenici po prvi put u Hrvatskoj

Silk Road Festival

Uoči kinesko-hrvatskog Silk Road Festivala predstavljeni su najznačajniji kineski glazbenici koji će po prvi put nastupiti u Hrvatskoj i to u Pulskoj Areni u petak (11.08.) od 20 sati.

Da svijet može pričati jednim jezikom sigurno bi odabrao jezik glazbe, a upravo će se tako predstaviti pulskoj publici najbolji kineski glazbenici Haya band, Muye Wu i Zhihui Li i to ovaj petak u veličanstvenom scenskom ozračju. Kineskim umjetnicima dobrodošlicu uz glazbenu podršku i na pozornici izrazit će hrvatska violončelistica Ana Rucner koja će nastupiti samostalno, ali i s Muye Wu-om, pijanistom zlatnih prstiju i idolom nacije.

Daiqing Tana, vokalni predstavnik poznatog Haya banda čiji su glazbeni korijeni utemeljeni u mongolskoj tradiciji, s oduševljenjem očekuje nastup u pulskoj krasotici te se nada da se nikada neće zaboraviti njihov nastup koji će publiku zasigurno odvesti u sferu ljubavi, mira i zajedništva. Uz brojne nastupe po Europi, SAD-u i Japanu po prvi put nastupaju u Republici Hrvatskoj gdje će predstaviti energijom nabijen spoj mongolske tradicije s glazbom svijeta.

Zhihui Li, utjecajni glazbeni inovator koji se sa svojim bogatim opusom pozicionira u new ageu, koristit će kineske tradicionalne, ali i moderne instrumente te posebnu atrakciju – flautu od bambusa staru četiri tisuće godina koja će uz glazbene note i fizički utjeloviti mističnost Kine.

Akademski obrazovan i u Francuskoj, Muye Wu, očarava publiku diljem svijeta svojim perfomansom i izvedbom klasične glazbe u modernom ruhu te ističe da je za uspjeh, uz talent i naporan rad, potrebna i prilika.

Kako ističu hrvatski organizatori Silk Road Festivala ovo je samo jedna od aktivnosti kojom će se pod inicijativom Croatia Meets China poticati raznovrsna suradnja između NR Kine i Hrvatske.

Pokrovitelji Festivala su Hrvatsko-kineski kulturni centar, Arena Hospitality Group i Kinesko Jugoistočno Europska Poslovna Asocijacija (CSEBA), čiji predsjednik Mario Rendulić ističe da upravo investicije jasno ukazuju kakav je interes Kine za Hrvatskom, a kultura snažno podržava i gospodarske aspiracije.

Sve detalje o najvećoj hrvatsko-kineskoj glazbenoj manifestaciji možete pronaći na www.croatiameetschina.com i Facebook stranici Croatia Meets China.

Komentiraj