VIDEO: ŠESTAN: “Hrvatski booking portal je izvediv, ali nije realan”

U svom izbornom programu HDZ je najavio osnivanje državnog booking servisa koji bi uzimao proviziju od samo pet posto, i koji bi trebao, između ostalog, omogućiti ekonomski suverenitet zemlje. Vlado Šestan, osnivač i urednik portala Savjetnik za turizam  za Nacional.hr komentira ovu ideju, koliko je ona izvediva, revolucionarna, ali i realna. Također, Šestan govori o turizmu u gradu Zagrebu i nadolazećoj turističkoj sezoni u novim okolnostima.

Hrvatski booking portal je izvediv, ali nije realan

“Realno nije moguće da se ovom romantičnom idejom postigne bilo kakav uspjeh, mislim da je to samo jedna predizborna patka koja nikada neće zaživjeti. U svijetu postoji nekoliko bitnih booking portala koji su dobro pozicionirani na tržištu. Vlada bi trebala uložiti enormna sredstva da bi se taj portal pozicionirao u svijetu i da bi turisti za njega znali.Tu bi trebalo zaposliti puno ljudi, a korist bi bila mala. Pet posto provizije ne bi bilo dosta ni za plaćanje njegovog hladnog pogona.” 

U Zagrebu je turizam stao i stajat će i dalje

“Najveći je problem povezanosti s drugim gradovima u Europi. Avionske linije su rijetke i skupe. U Zagreb je najviše turista dolazilo organizirano, to su bile grupe na proputovanju po Europi, i u Zagreb su dolazili na jednu ili najviše dvije noći. Ono što je bilo najljepše u Zagrebu to je Stari grad i to je sada uništeno, a druge svjetske atrakcije nemamo.”

Većina gostiju koja će doći u sezoni u Hrvatsku će biti autoturisti

Nešto će se događati, ali većina aviona još ne leti. Dok god se ne najavi prodaja avionskih karata za Split, Zadar, Rijeku i Dubrovnik ne mogu se očekivati bitni pomaci. Gosti iz Slovenije, Austrije i Mađarske doći će u svoje apartmane, ali prekooceanskih putnika neće biti.

Što je Vlado Šestan rekao o turističkoj sezoni možete pogledati u našem videu.

 

Osnivač i urednik postala Savjetnik za putovanja Vlado Šestan o aktualnoj situaciji u turizmu

Posted by Nacional News Magazin on Wednesday, June 10, 2020

 

Komentiraj