VIDEO: ŠEŠELJ “Mogli su mi dati barem nešto, da ne bijesne srpski neprijatelji”

Vojislav Šešelj u četvrtak je oslobođen po svim optužnicama Međunarodnog kaznenog suda u Hagu, a u podne je u Beogradu održao konferenciju za novinare.

“Malo prije su me moji suradnici obavijestili o presudi. Konačno su se pojavila dvojica časnih sudaca, koji su pokazali da su čast, profesionalizam i obraz iznad političkog pritiska i sa pravnog aspekta donijeli jedinu moguću presudu”, rekao je Šešelj, lider radikala, na konferenciji.

Dodao je kako se njegov stav o Hagu kao antisrpskom i instrumentu novog srpskog poretka nije promijenio. “Znao sam da mi niti jedan zločin ne mogu dokazati. Nije me puno interesirala niti izrečena kazna”, rekao je Šešelj dodajući kako ima sreće da mu nije sudio onaj ‘idiot’ koji je osudio Radovana Karadžića.

Na samom početku konferencije upitao je novinare zašto su došli u tolikom broju. “Da li se dogodilo nešto važno?”, pitao je Šešelj navodeći da je mogao dobiti ‘barem malo’ da ne bijesne srpski neprijatelji i oni koji su antisrpski nastrojeni.

Šešelj ne najavio i kako bi sada mogao dopuniti svoj zahtjev za odštetom, tražeći dodatnih dva milijuna eura na 12 milijuna koliko već traži. “Tražit ću još dva milijuna s oobzirom na patnju koju sam doživio za ovo vrijeme provedeno na slobodi do izricanja presude”, kazao je.

Na pitanje na što će potrošiti novac od oštete, rekao je da će najviše otići SRS-u, a dio u dobrotvorne svrhe.

“Srpski narod prolazio je kroz muke, zapadne sile su zaboravile koliko su Hrvati pobili nevinih Srba i protjerali ih oko 600 tisuća”, rekao je Šešelj dodajući da je Zapad 1999. godine bombardirao Srbiju kako bi pomagao albanskim separatistima na Kosovu. Poručio je kako im to nikada neće zaboraviti.

“Ideja Velike Srbije je jednako snažna i bez mene. Ideja Velike Srbije je besmrtna”, poručio je Šešelj.

“Kad sam bio u Hagu razbolio sam se od teških boleština. U posljednje vrijeme nisam normalno spavao ni živio”, objašnjava.

Komentiraj