VIDEO: Sea Star Festival već u prvoj godini osvojio dvije prestižne nominacije

Nakon što je osvojio regiju u premijernom izdanju, Sea Star Festival izlazi na europsku pozornicu u trci za prestižnije nagrade u Europi – European Festival Awards.

Istarski ‘festivalski dragulj’ iz EXIT obitelji, nominiran je u kategoriji za najbolji festival do 40 000 posjetitelja dnevno i kao najbolji novi festival.

Sea Star je bio dio velikog regionalnog ‘EXIT Ljeta ljubavi’ koje je okupilo preko 350 000 ljudi iz više od 90 zemalja svijeta na čak četiri uzastopna festivala i svi oni su nominirani za najbolje u svojim kategorijama za ‘europske festivalske Oscare’.

EXIT festival je i devete uzastopne godine nominiran u glavnoj kategoriji za ‘Najbolji veliki europski festival’ a budvanski Sea Dance bori se za novu titulu najboljeg festivala do 40 000 posjetitelja dnevno i konkurira upravo Sea Star festivalu.

Za ukupno pet nominacija koje su otišle na adresu EXIT tima, postarao se Revolution iz Temišvara koji se već treću godinu natječe za titulu ‘Najbolji mali festival’. I jedna od najzapaženijih zvijezda Exita, vlasnik najprodavanijeg debitantskog albuma desetljeća, Rag’n’Bone Man, nominiran je za najboljeg novog izvođača na europskoj festivalskoj sceni u 2017. godini.

Glasanje za Europske festivalske nagrade traje do 30. studenog, EXIT se nalazi u kategoriji ‘Best Major Festival’, Sea Star i Sea Dance u kategoriji ‘Best Medium-Sized Festival’, Sea Star kao ‘Best New Festival’ te Revolution u ‘Best Small Festival’ kategoriji (http://eu.festivalawards.com/vote/).

Sea Star će se za titulu najboljeg festivala do 40 000 posjetitelja dnevno, natjecati sa festivalima kao što su budvanski Sea Dance, Balaton, Melt! ili Pohoda. Umaški festival ujedno je u utrci za najbolji novi festival zajedno s čak 12 novih festivala u Europi, različitih formata i kategorija, dok je EXIT u konkurenciji s ostalim vodećim europskim festivalima kao što su Lollapalooza, Rock Werchter, Tomorrowland, Lowlands, Wacken i drugi.

Rumunjski Revolution za titulu najboljeg malog festivala natječe se s festivalima kao što su Snowbombing ili zimski Wacken.

Uz glasove stručnog žirija, koji čine istaknuti pojedinci u glazbenoj industriji, glasovi publike širom svijeta odlučit će o finalnom poretku ovogodišnjih kandidata.

Pobjednici će biti proglašeni na ceremoniji dodjele nagrada na otvaranju festivala Eurosonic Noorderslag u Groningenu u Nizozemskoj (17.01.2018.).

Sea Sea Star, Sea Dance, EXIT i Revolution, nominirani su za još jednu prestižnu festivalsku nagradu ‘UK Festival Awards’, koja se dodjeljuje za najbolje britanske festivale, a gdje su u konkurenciji u kategoriji najboljeg festivala izvan Velike Britanije.

Za početak kampanje, EXIT je objavio i ovogodišnji službeni ‘aftermovie’, uskoro će biti objavljen i Sea Star aftermovie koji će prikazati neke od najboljih trenutaka s nastupa zvijezda kao što su The Prodigy, Fatboy Slim, Paul Kalkbrenner, Pendulum, Modestep, Dubioza kolektiv i brojni drugi…

Komentiraj