VIDEO: Šarićeva ‘banana’ Gasolu

FaH

Hrvatska košarkaška reprezentacija pobijedila je europskog prvaka Španjolsku na samom otvaranju Olimpijskih igara. Španjolci sa zadnjih dvaju Igara imaju dva srebra, a pohod na novu medalju nisu baš najbolje započeli.

Za to su zaslužni ponovno sjajni hrvatski košarkaši koji su okrenuli 14 razlike europskih prvaka i na kraju slavili 72:70. Hrvatsku je do pobjede vodio sa 23 koša, Darko Planinić je dodao 11, a Krunoslav Simon 10, dok su kod Španjolske najbolji bili Pau Gasol sa 26 i Nikola Mirotić sa 19 poena.

U neizvjesnoj završnici ključni potez je napravio Dario Šarić koji je u posljednjoj sekundi blokirao pokušaj Gasola pod samim obručem za izjednačenje. Kako piše Gol.hr, Darija nije išlo tijekom cijele utakmice, postigao je svega pet poena, ali je njegova blokada na Gasolu u zadnjoj sekundi će se sigurno dugo pamtiti.

“Vidio sam da lopta neće ići na Mirotića, nego na Gasola, pa sam skočio ranije i pogodio. Osjećaj je kao da sam zabio koš za pobjedu u zadnjoj sekundi. Mene nije išlo u napadu jer nisam dobro ušao u utakmicu, nisam imao ritma, no moje koševe su nadoknadili ostali. Borili smo se iako smo puno zaostajali, a to se može samo ako smo momčad koja vjeruje u sebe”.

Nakon te Šarićeve ‘banane’ eksplodirale su društvene mreže te profili košarkaških navijača i novinara diljem svijeta. Blokadu kojom je zaustavljen Gasol, ali i produžeci, na svom je Twitter profilu objavio i novi klub hrvatskog košarkaša Philadelphia 76-ers.

Šarić je tako opet postao glavna priča u košarkaškom svijetu, ali ne samo on već i ostatak momčadi na čelu s fenomenalnim Bojanom Bogdanovićem koji je odigrao utakmicu kakvu smo svi znali da može odigrati.

https://vine.co/v/5qVAtdiJuO5

Komentiraj