Najbolja hrvatska sportašica, aktualna olimpijska, svjetska i europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković bila je prva gošća u novom HRT-ovu talk showu U svom filmu Tončice Čeljuske.

Odmaram i uživam, radim što volim. Družim se s prijateljima i obitelji, rješavam stvari koje nisam stigla obaviti tijekom sezone, rekla je Perković koja je sezonu zaključila 1. rujna osvajanjem šestog uzastopnog naslova u Dijamantnoj ligi.

Vrhunac je bilo osvajanje zlata na Svjetskom prvenstvu u Londonu, a veliki projekt, kojem se posvetila, su Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Kako bih bila sve bolja, morala sam napraviti promjenu nakon osam godina. U razgovoru s Edisom (op.a. trener Edis Elkasević), a s obzirom na njegovo bacačko iskustvo i istraživanja, odlučili smo da moramo nešto promijeniti. Pokazalo se da bi bilo dobro smanjiti fizičku masu, ne mišićnu, kako bi dobila dodatno na brzini, objasnila je Perković zašto je promijenila prehranu i smršavila uoči sezone.

Često spominje pokojnog trenera Ivana Ivančića, koji je zaslužan za njezin uspjeh, a hvali i one koji trenutačno rade s njom: Iz godine u godinu gradila sam svoj tim. Napredujem koliko napreduje moj tim. Bila je teška odluka prekinuti s Ivančićem. Tražila sam Edisa da mi asistira na treningu. Najprije me pratio pa onda počeo i voditi. Edis i ja izvrsno funkcioniramo. Naša je prednost što je on samozatajan. On je voda, ja sam vatra.

Treninzi su dosta naporni, a najljepše je, veli Sandra, kada ste zdravi i dolazite svježi. Sve je lakše uz obitelj koja stoji iz nje.

Komentiraj