VIDEO: SAD Tinejdžer na zahtjev policije popio otrovnu drogu i umro

Prije nekoliko dana američki mediji su objavili snimku nadzorne kamere koja pokazuje kako granična policija govori tinejdžeru da popije otrovnu tekućinu od koje je kasnije umro.

Cruz Velazquez je imao 16 godina kada je 2013. pokušao prokrijumčariti tekući metamfetamin iz Meksika u SAD. Granična policija ga je zaustavila na prijelazu u San Diegu, a u ruksaku je imao dvije boce smrtonosne tekućine i policiji je rekao da nosi sok od jabuke.

Policija mu nije vjerovala, a testiranjem tekućine nije bilo moguće otkriti metamfetamin pa su ga poslali na inspekciju. Ondje mu je rečeno da popije sadržaj iz boca. Nakon četiri gutljaja Velazquez je dobio napadaj te pao na tlo. Odveden je u pritvor, a zatim žurno prebačen u bolnicu gdje je kasnije umro.

Tinejdžer se zbog otrovne tekućine počeo znojiti, grčiti i vrištati od boli. Neprestano je vikao “moje srce”. Njegova obitelj tvrdi da je policija doprinijela njegovoj smrti jer mu nisu odmah pružili medicinsku pomoć, a čak su ga prisilili da popije drogu.

Komentiraj