Košarkaši Hrvatske i Rusije u 20.30 igraju susret osmine finala na EuroBasketu u Istanbulu. U hrvatskom taboru svi spremno dočekuju utakmicu, svjesni da će biti zahtjevna, a slično misle i u ruskoj momčadi.

Najveća opasnost po Hrvatsku bit će ruski dvojac Aleksej Šved, član euroligaša Himkija te Timofej Mozgov, igrač NBA momčadi Brooklyn Netsa. Šved ima prosjek od 23 poena i gotovo šest asistencija dok je Mozgov na 14 poena i sedam skokova po utakmici.

Bit će ovo teška utakmica, obje momčadi žele u četvrtfinale. Hrvatska ima dobru kombinaciju iskusnih veterana i mladih, talentiranih igrača, bit će teško, vidjet ćemo tko će pobijediti, izjavio je Šved, jedan od najplaćenijih igrača u Europi, koji je u srpnju potpisao dvogodišnje produženje ugovora s Himkijem, te će u moskovskoj momčadi ostati do 2020.

Želimo svima pokazati da znamo igrati košarku, želimo se vratiti, zadnji put kada smo bili dobri bilo je na Olimpijskim igrama 2012., rekao je Šved.

Njegov suigrač u reprezentaciji Timofej Mozgov smatra kako je u dvoboju s Hrvatskom najvažnije zaustaviti momčad, a ne pojedince.

Najviše razmišljamo kako zaustaviti Šarića Bogdanovića, ali tu su uvijek još trojica igrača na terenu, tako da se ne možeš koncentrirati samo na jednog igrača. Moraš zaustaviti momčad. Hrvatska ima igrače koji mogu zabiti, koji mogu čitati igru, vidjet ćemo.., izjavio je Mozgov za HRT (VIDEO).

Komentiraj