VIDEO: Rimac predstavio novi električni hiperautomobil C_Two

Mate Rimac u utorak je u Ženevi prtedstaio novi električni hiperautomobil Rimac Automobila – C_Two.

“Što se promijenilo od Concept-Onea? Sve, radi se o potpuno novom automobilu”, rekao je Rimac na predstavljanju, kako prenosi Index.

Do brzine 300 km/h C_Teo treba 11,8 sekundi, maksimalna brzina mu je 412 km/h, što ga stavlja u red najbržih električnih automobila na svijetu, ali i automobila uopće. Do brzine od 100 km/h treba mu 1,97 sekundi.

Zakretni moment iznosi 2,300 Nm, a kapacitet baterije je 120 kWh. Svi dijelovi, odnosno cijeli autmobil, osmišljen je i proizveden u Hrvatskoj. Vrata novog Rimčeva hiperautomobila su podizna (tzv. butterfly), a što se tiče prijenosa, C_Two koristi dvobrzinski mjenjač s dvije spojke na stražnjoj strani, a sprijeda je jednobrzinski mjenjač.

C_Two koristi Rimac Torque Vectoring System koji je za kontrolu prijenosa koristio i Concept_One, a s jednim punjenjem može preći 650 kilometara.

“Uvedena je aktivna aerodinamika kod koje se stabilizatori podešavaju automatski, a postignut je i optimalni protok zraka ispod podnice (efekt Venturijeve cijevi)”, rekao je Rimac na predstavljanju automobila C_Two.

Cijena ovog automobila je 1.7 milijuna eura.

Komentiraj