Beogradski trio Repetitor nastupit će u Tvornici kulture u petak, 2. prosinca. Bit će to zagrebačka koncertna premijera njihova dugoočekivanog albuma “Gde ćeš”, objavljenog u listopadu ove godine.

Garažni-postpunk-noise-rock trio Repetitor čine Boris Vlastelica (gitara, vokal), Ana-Marija Cupin (bas, vokal) i Milena Milutinović (bubnjevi). Bend je 2008. pobijedio na Art & Music festivalu u Puli, a iste godine objavio je debitantski album ’’Sve što vidim je prvi put’’.

Nakon drugog albuma ’’Dobrodošli na okean’’ i izvrsnih koncerata u zemljama bivše Jugoslavije, održali su i nekoliko europskih turneja, nastupili na brojnim većim europskim festivalima (Sziget, Exit, Eurosonic, Pohoda, Europavox, Rock For People, Loftas, Stereoleto…) te gostovali u Rusiji i Kini.

‘’Mi nismo ni planirali probiti se u Europi. Naravno da nam je cilj svjetska dominacija, kao što bi to svakom bendu trebalo biti, ali ne po svim uvjetima i po svaku cijenu. Bili smo fokusirani na to da kod kuće, na Balkanu stvorimo nešto, svirajući što više možemo jer smo od početka bili svjesni da su se mediji usmjerili na nešto isplativije. Naravno da sviramo bez da nas itko eksploatira, dakle i to ne radimo po svaku cijenu, nego želimo da svako dobije svoje, publika, bend i organizator. Tek kada si stvorio ime u zemlji iz koje dolaziš, možeš dalje u svijet. Za nas je ta prilika došla nakon sedam, osam godina sviranja, kada nas je već bilo teško ignorirati’’, rekao je nedavno u razgovoru za Nacional gitarist Vlastelica.

Bend je nedavno održao još jednu europsku turneju i nastupio u Slovačkoj, Češkoj, Nizozemskoj i Njemačkoj.

Krajem prošle godine Repetitor je singlom “Beskraj” najavio izlazak trećeg albuma. Osam novih pjesama s albuma ’’Gde ćeš’’ snimio je i miksao Goran Crevar u studiju Digimedia u Beogradu i Šamarčina u Vrbasu, a mastering su odradili Carl Saff i Marko Peljević (Suženi snovi). Za dizajn omota pobrinula se basistica Ana-Marija Cupin, a album je objavio slovenski izdavač Moonlee Records.

Kao predgrupa će nastupiti makarski Spiridon, izvrstan rock bend koji su članovi Repetitor pozvali da nastupi prije njih u Tvornici. Odličan izbor jer su trojica mladića iz Spirodona budućnost domaćeg rocka.

Komentiraj