VIDEO: Renato Petek: “Zbogom ministrice Divjak, djeca s teškoćama moraju imati jednaka prava”

Koalicija Demokrata i Laburista obrušila se na ministricu obrazovanja Blaženku Divjak, kažu da je Škola za život propala te da će kraj mandata ministrice donijeti olakšanje i djeci i roditeljima. Naglasili su da je Divjak svojom reformom uskratila potporu nadarenoj djeci, djeci sa posebnim potrebama, nabavila jeftine tablete, dozvolila da se crkva i slične udruge miješaju u školski kurikulum, a u udžbenicima iz povijesti djeci nije jasno prezentirano što je bila NDH, što je ustašluk, što se događalo između 1941 i 1945.

Renato Petek, nezavisni zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i koalicijski kandidat u prvoj izbornoj jedinici, posebno je istaknuo probleme u školovanju djece s teškoćama u razvoju kojih je oko 10 posto u sustavu  obrazovanja. “U situaciji koronakrize takva su djeca u redovnom sustavu odgoja i obrazovanja bila potpuno zanemarena, nisu im se omogućili isti uvjeti za rad kao ostaloj djeci, što je direktno kršenje osnovnih ljudskih prava. Moramo osigurati jednake mogućnosti za sve, inkluzija ne smije biti mrtvo slovo na papiru. Djeca s teškoćama ne smiju biti problem “, rekao je za Nacional.hr Renato Petek. 

Što je rekao Renato Petek možete pogledati i na Nacionalovoj Facebook stranici.

Renato Petek: "Zbogom ministrice Divjak"

Posted by Nacional News Magazin on Friday, June 26, 2020

Mirando Mrsić, predsjednik stranke Demokrati i nositelj  koalicijske liste u prvoj izbornoj jedinici, naglasio je kako se naše učenike pogrešno uči da je NDH ostvarila vjekovne snove hrvatskog naroda, a ne da je to bila država koja je prodala pola hrvatskog teritorija Italiji i Mađarskoj. Ministrici Divjak je zamjerio i provedbu online nastave. “Roditelji i nastavnici su bili prepušteni sami sebi. Naša koalicija u svom izbornom programu nudi drugačiji obrazovni sustav, vezan uz stručnjake, a ne uz politiku. Divjak je pretpostavila politiku obrazovanju i zato je njezin program propao”, rekao je Mrsić.

Komentiraj