VIDEO: Renato Petek: “Nakon 100 dana od potresa i dalje strah i neizvjesnost”

Renato Petek, zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, kao nezavisni kandidat 14. je na listi koalicije Demokrata i Laburista u prvoj izbornoj jedinici.

“Prošlo je 100 dana, a građani pogođeni potresom i dalje žive u strahu. Srećom, sve manje od slabijih potresa koji se i dalje ponavljaju, a sve više jer žive u neizvjesnosti kako će se obnavljati grad i hoće li preživjeti šetnju užim centrom Zagreba. Nažalost, mi nemamo Zakona o obnovi Zagreba koju su HDZ, Milan Bandić, Most i SDP odgodili prijevremenim raspuštenjem Sabora, a niti dugoročne vizije što učiniti s centrom Zagreba, rekao je Petek za Nacional.hr

“Kada bi imali strateške odrednice i ciljeve kakav Zagreb želimo za deset ili dvadeset godina, a to trenutno nemamo, bilo bi jednostavnije planirati i prilagoditi i obnovu grada. Nužno je postaviti plan razvoja grada, s jasnim opredjeljenjem u gospodarskom dijelu i obnoviti grad koji može postati moderna europska metropola. Sramotno je što nakon 100 dana od zagrebačkog potresa HDZ i Bandić ignoriraju potreba žitelja glavnog grada i okolice. Zagrepčanke i Zagrepčane stjerali su u kut svojim neodgovornim ponašanjem i čistom političkom trgovinom.”

Demokrati i Laburisti će predložiti zakon koji će ići za time da obnova Grada Zagreba bude financirana od Europske unije, Grada Zagreba i Države.

“Omjer financiranja bio bi 70% Europska unija, 15% Grad i 15% Država. Plaćamo najskuplji i najveći prirez u državi, prema tome Grad mora podmetnuti svoja leđa. Apsolutno smo protiv toga da građani svoja sredstva daju za obnovu zgrada, to mora učiniti Grad, Država sa sredstvima EU. “

Što je sve rekao Renato Petek možete pogledati i na našoj Facebook stranici.

 

Komentiraj