VIDEO REINER PREKINUO SJEDNICU: Vladajući nisu skupili dovoljno ruku za ukidanje Mesićeva

Ukidanje Ureda bivšeg predsjednika Stjepana Mesića tema je koja je posljednjih tjedana digla popriličnu buru u javnosti. Ideja o ukidanju predložena je od strane Mosta, a HDZ-ovci su je zdušno prihvatili. Nakon dvodnevne saborske rasprave, danas je kao 8. točka sjednice Sabora bilo upravo ukidanje Mesićevog ureda.

No, za izglasavanje točke trebalo je skupiti 76 ruku, što vladajući nisu danas uspjeli. Naime, vladajući danas nisu uspjeli skupiti kvorum jer ih je u Saboru bilo tek 70, a zbog toga je, kako je napisao HNS-ov Goran Beus Richembergh, Reiner naprasno prekinuo sjednicu.

“Već devet sati čekam hoće li ijedan medij izvijestiti što se danas dogodilo u Hrvatskom saboru i zašto je predsjednik Reiner naprasno prekinuo glasovanje. Nitko ni bu ni me. Toliko o koncentriranosti i pažnji saborskih izvjestitelja.

A danas je opozicija napustila sjednicu i srušila kvorum jer vladajući nisu uspjeli osigurati ni 76 nazočnih zastupnica i zastupnika potrebnih za rad. Tako je vladajuća kooperacija do daljnjega morala odgoditi odlučivanje o zakonu kojim namjerava ukinuti ured bivšega predsjednika Mesića nakon što smo ih dvodnevnom raspravom natjerali da konačno priznaju da im na pameti nisu bile nikakve uštede nego samo i isključivo mržnja i revanšizam.

Niti su u stanju osigurati stabilnu većinu niti su u stanju provesti ono što bi htjeli. Sramota u režiji vladajuće kooperacije nastavlja se”, napisao je Goran Beus Richembergh na svom Facebooku.

Kako je vidljivo iz snimke današnje sjednice Sabora, neposredno pred raspuštanje sjednice, pred predsjednika Sabora došao je Ivan Šuker. Nakon toga se na snimci čuje “nemamo kvorum”, a što se na snimci vidi na 3 sata 58 minuta i 50 sekundi. Raprava se nastavlja u srijedu

Komentiraj