Real grupa

VIDEO: Real grupa u Portugalu osvojila svoju drugu Eficácia nagradu

Hrvatska full-service agencija Real grupa, u suradnji s Universal McCann Portugal, primila je svoje drugo Eficácia priznanje radeći za klijenta Lidl Portugal.

Real grupa ove je godine nagrađena broncom u najprestižnijoj kategoriji Distribuição e restauraçao marketinške nagrade Prémios à Eficácia da Comunicação – portugalske inačice nagrade Effie i to za rad na kampanji povodom dvadeset godina
Lidla u Portugalu (’20 anos – tradition meets modern’).

Prémios à Eficácia da Comunicação
Prémios à Eficácia da Comunicação

Kampanja ’20 anos’ prikazuje Lidl kao tradicionalan trgovački lanac s 20 godina iskustva s kupcima, usko povezanog s portugalskim identitetom i tradicijom, ali ujedno dovoljno ‘mladog’ i modernog da prati najnovije trendove.

Kampanju simbolizira karakteristični znak srca, koji rukama pokazuju svi akteri kampanje ispisujući poruku Već 20 godina u našem srcu. U televizijskoj reklami angažirana je poznata fado zvijezda Marise Liz iz grupe Amore Electro, zajedno s mladim pobjednikom talent-showa ‘Voice Portugal’, Luisom Segueirom.

Oni su zajednički otpjevali pjesmu koju su napisali i skladali Tiago Pais Dias, Bino Uršić i Helder Moutinho. Glazba igra posebnu ulogu u kampanji, a glavna poruka ’20 anos’ jest Lidl za sve generacije!

Kampanja je nastala je pod vodstvom Bina Uršića, kreativnog direktora u Real grupi. Riječ je o cjelovitoj komunikacijskoj kampanji u kojoj su korištene sve oglašivačke platforme, uključujući PR, evente, društvene mreže i prepoznatljivu pjesmu koja je nositelj kampanje.

“Drugo prestižno portugalsko priznanje koje smo primili dokaz je da je Real grupa ne samo postigla veliki uspjeh u Portugalu, nego i održala kvalitetu svog rada tijekom godina,
što su prepoznali i javnost i struka. Kampanja je približila Lidl portugalskoj kulturi, tradiciji i navikama i na taj način ojačala njegov odnos s lokalnim kupcima”, rekao je Bino Uršić.

Real grupa je hrvatska full-service agencija koja u Portugalu uspješno posluje već četiri godine. Nagrade Prémios à Eficácia da Comunicação u Portugalu se dodjeljuju dvanaestu godinu, a smatraju se najvažnijim priznanjem u komunikacijskoj industriji. Na portugalskom tržištu se natjecalo čak 110 poslovnih projekata u 14 kategorija. U konkurenciji je bilo 60 oglašivača i 40 agencija, a Real grupa se natjecala u finalu s čak 3 kampanje u 3 različite kategorije…

Komentiraj