Hrvatski nogomenti reprezentativac Ivan Rakitić zabio je sinoć treći pogodak za pobjedu Barcelone u prijateljskoj utakmici protiv Rome koju je zasjenio je incident u kojem je najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi glavom udario Francuza Mapouja Yanga-Mbiwoa i pri tom ga rukom uhvatio za vrat.

Rakitić je također proglašen i najboljim igračem utakmice. “Meni je svaka utakmica posebna, čak i prijateljska, i velika je čast braniti ovaj dres pred punim stadionom tako da sam sretan i zbog pobjede i zbog gola”, kazao je Rakitić. “Moramo se pripremati za Super kup protiv Seville, puno treniramo ali još je uvijek predsezona i moramo nastaviti poboljšavati našu igru.”

Messi, četverostruki dobitnik Zlatne lopte je očito izgubio živce i nakon jednog manjeg okršaja s francuskim igračem dok su se mimoilazili uhvatio ga za vrat i udario glavom. Odmah nakon toga priskočili su suigrači jednog i drugog kako bi ih smirili. S obzirom da se radilo o prijateljskoj utakmici, sudac Javier Estrada Fernandez  je bio blag i kaznio je i Messija i Yanga-Mbiwaa žutim kartonom.

Messi rijetko sudjeluje u incidentima koje bi bili kažnjavani najtežom kaznom i u dresu Barcelone nije nikada zaradio crveni karton. Isključen je zbog crvenog kartona 2005. u svojoj prvoj međunarodnoj utakmici.

Osim toga, Messi je bio i strijelac na utakmici protiv Rome, zabio je za 2-0. Prvi pogodak za Barcelonu postigao je Brazilac Neymar, dok je Rakitić zabio za konačan rezultat

Komentiraj