EPA/MIGUEL TONA

VIDEO: Rakitić jedini strijelac u pobjedi Barcelone nad Athleticom

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić strijelac je jedinog pogotka za Barcelonu, u minimalnom slavlju aktualnih španjolskih prvaka nad Athletic Bilbaom.

Rakitić je lijepo pogodio glavom u 21. minuti, na dodavanje Arde Turana. Do kraja susreta obje su momčadi imale prilike, ali više od 46 tisuća gledatelja na stadionu San Mames svjedočilo je samo jednom pogootku.

https://twitter.com/barcastuff_real/status/769968301191618560

Barcelona je ukupno uputila 12 udaraca prema golu Athletica, a samo tri otišlo je u okvir vrata. S druge strane, domaćini su Ter Stegenu zaprijetili 9 puta, od čega su četiri udarca išla u okvir vrata.

Ivan Rakitić odigrao je cijelu utakmicu za Barcelonu, a prikazao se u odličnom izdanju. Imao je 60 dodavanja (83% točnih), uz tri ključna dodavanja. Uputio je pet centaršuteva, te šest dugih lopti. Iz jedinog udarca prema golu Athletica zabio je pogodak. Imao je i četiri driblinga, sa 100% uspjšenosti, a od 12 duela u kojima se našao, osvojio je njih 7. Otklonio je dvije opasnosti, imao jedno presijecanje, oduzeo jednu loptu, te izgubio tri lopte.

Barcelona je, iako 100%-tna na drugom mjestu iza Las Palmasa, koji ima bolju gol razliku od Katalonaca. Treći je Real također sa šest bodova nakon dva kola.

Komentiraj