Beat City

VIDEO: Psihodelična levitacija u Močvari

Beat City & WolfBad Squad večeras će u sekciji ‘’Kalifornijska jesen u Beat Cityju Vol. 2’’ predstaviti američki bend Levitation Room.

Ti mladići porijeklom su iz Highland Parka, velikog latinoameričkog kvarta u Los Angelesu i nisu mamina djeca. Pjevač tvrdi da je čak bio i u zavoru, a za život zarađuje svirajući gitaru na ulici. Levitation Room sviraju suvremenu verziju psihodeličnog rocka 60-ih i pružit će najljepše reminiscencije na cvjetne dane Haight-Ashburyja.

‘’Levitation Room zvukom, izgledom i feelingom nude toliko vjernu rekonstrukciju kalifornijskog ljeta ’67. ili ’68. da je to zastrašujuće, a nisu pretenciozni pozeri. Pa u čemu je fora? Levitation Room imaju pjesme! I iskreni su. Ovo je odgovor i na pitanje zašto bi se čovjek od tisuća novih i pomodnih, a mahom dosadnih i neuvjerljivih ‘psihodeličnih’ bandova na sceni odlučio zabrijati baš na njih – Levitation Room imaju pjesme, imaju iskrenost, imaju sound… I imaju dara i poštovanja za to što rade, kao ozbiljni nastavljači klasične školi tripoidnog songwritinga kao što su Jefferson Airplane, Zombies i 13th Floor Elevators’’, napisao je u najavi idejni vođa Beat Cityja Vjeran Pavlinić.

Predgrupa Levitation Roomu bit će zagrebački Dog’s Beach. Teško je reći što od njih očekivati osim da je sve moguće. Pa i tetoviranje živih ljudi.

Komentiraj