NAKON INCIDENTA U KNINU: Uhićena dvojica zbog paljenja srpske zastave

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Proslava i sjećanje na veličanstvenu vojnu akciju Oluja kojom se prije 21 godinu oslobodio velik dio okupirane zemlje ove godine potpuno je pala u drugi plan.

Grupa od četrdesetak muškaraca odjevenih mahom u crne majice, oko 14 sati nakratko je blokirala glavnu kninsku ulicu pjevajući, među ostalima pjesmu “Jure i Boban” i uzvikujuću ustaški pozdrav, što su građani prijavili policiji.

Neki u grupi su dizali ruke u znak fašističkog pozdrava, jedan je izvikivao “Za dom”, a ostali odgovarali “Spremni”. Upalili su i bengalke, pa je na trenutak bila slaba vidljivost na tom dijelu ceste. Koloni automobila, u kojoj je bio i policijski kombi, nekoliko minuta nisu dali proći.

Dio te skupine, koja je prethodno izišla iz obližnjeg kafića, pod vidnim utjecajem alkohola, udarala je po krovovima automobila, a jedan u kojemu su bili novinari, potpuno su prekrili zastavama.

Glasnogovornica šibensko-kninske policije Marica Kosor Hini je potvrdila incident i rekla da policija postupa po prijavama građana.(Hina)

Kako piše Index, skupina mladića i djevojaka tako je, uz taktove Thompsonove pjesme, na oduševljenje prisutnih zapalila srpsku zastavu. U prvom planu je mladić bez majice koji na stolu pokušava zapaliti srpsku zastavu. To mu nije pošlo za rukom pa mu je netko u pomoć priskočio bakljom. Zastava je planula, a to je izazvalo oduševljenje prisutnih, mahom mladića i djevojaka.

Policija je u petak poslijepodne uhitila dvojicu muškaraca zbog paljenja srpske zastave u Kninu, utvrdila je do sada pet prekršaja protiv javnog reda i mira nošenjem neprimjerene odjeće, a najavljuje i da će uskoro riješiti slučaj blokiranja glavne kninske ulice.

Uhićeni su 27-godišnjak i 44-godišnjak koji su tijekom ranog popodneva zapalili zastavu Republike Srbije, potvrdila je Hini glasnogovornica šibensko-kninske Policijske uprave Marica Kosor.

“Do sada smo u Kninu utvrdili pet prekršaja protiv javnog reda i mira nošenjem neprimjerene odjeće. Policija trenutno postupa i u slučaju blokiranja ceste. Sve je snimljeno i uskoro ćemo i to riješiti,” rekla je Kosor.

Promet u glavnoj kninskoj prometnici zaustavila je oko 14 sati grupa od 40-ak muškaraca u crnom, palili su bengalke, udarali po vozilima i pjevali ustaške pjesme.

Marica Kosor je rekla da je na proslavi u Kninu trenutno 40 tisuća ljudi. (Hina)

 

 

Komentiraj