Ženska klapa Luka

VIDEO: Promocija novog albuma ženske klape Luka

Nakon odličnog sedmog izdanja ‘Zbog ljubavi’ koji je dobio i Porina za najbolji album pop-folklorne glazbe ženska klapa Luka nastavlja svoj rad i snima novi album pod naslovom ‘Rodija se Bog i Čovik’.

Riječ je o albumu hrvatskih narodnih božićnih pjesama, koje su simbol crkvene i pučke glazbe i izraz vjere u otajstvo Božića. Naime hrvatske božićne pjesme pripadaju najbrojnijim i najljepšim božićnim pjesmama na svijetu i dragocjen su dio hrvatskog identiteta. Na albumu je devet božićnih pjesama, a slijed pjesama sastavljen je prema pjevanim dijelovima mise.

Uvodnu pjesmu “Rodija se Bog i čovik” potpisuje Ljubo Stipišić-Delmata, kao i obradu pjesme “Veseli se Majko Božja”, Joško Ćaleta pučku pjesmu s Hvara – “Kad se Isus, Ditić u Betlem porodi” i Duško Tambača “U sve vrijeme godišta”. Nikica Kalođera obradio je narodnu “Tri kralja jahahu”, a tu su i autori crkvene glazbe Miho Demović, Franjo Dugan i Dragutin Kukla.

Ovaj live album sniman je u crkvi sv. Jurja mučenika na Trsatu gdje je Klapa Luka snimila i album primorskih pjesama za američko tržište s Nenadom Bachom i Johnom Holbrookom.

“Gostoprimstvo su nam podarili franjevci, posebno fra Mario Zubak koji je bio uz nas tijekom snimanja, kao i naš producent Ivo Popeskić i voditelj klape Andrej Babić. Hvala im puno”, kažu članice Luke.

Kao bonus track uvrštena je pjesma posvećena Majci Božjoj Trsatskoj. Na festivalu Klape Gospi sinjskoj pjesma “Molitva” dobila je nagradu za najbolju interpretaciju.

Promocija novog albuma ‘Rodija se Bog i čovik’ će se održati u četvrtak 20. prosinca u 16 sati u slastičarni Cacao (Riva 14, Rijeka).

Komentiraj