facebook.com

VIDEO: Teške utrke na zatvaranju sezone Bennetts BSB-a

Sportska momčad Honda Racing BSB je krenula u zadnju rundu natjecanja Bennetts British Superbike Championship na stazi Brands Hatch u engleskom Kentu. Vozi se zahtjevna triple header utrka.

Sezona s utrkama na najpoznatijim stazama u Ujedinjenom Kraljevstvu počela je u travnju na Silverstoneu. Xavi Forés, Andrew Irwin i Tom Neave su sjeli na novu Hondu CBR1000RR Fireblade i poboljšali prošlogodišnji rezultat racing tima.

Na stazi Truxton je ostvaren veliki uspjeh, Andrew Irwin je donio prvu pobjedu za momčad i osvojio šesto mjesto u poretku. Mladi Tom Neave je zablistao na asfaltu uz šume Cadwell Parka, osvojio je treće mjesto i petu poziciju u ukupnom poretku. Podsjetimo kako je Xavi Forés na početku sezone u Donington Parku osvojio treće mjesto. BSB se nastavio desetom rundom na nizozemskoj stazi TT Circuit Assen. Irwin je vozio solidno, prikupio bodove i čeka ga daljnji oporavak nakon pada u Oulton Parku. Forés je vozio dobro i na kraju druge utrke zauzeo šesto mjesto.

Forés i Irwin su u već poznatom Donington Parku završili utrku među prvih deset vozača. Neave je u prvom krugu doživio nereću, ispao i ozlijedio lijevu nogu…

Komentiraj