VIDEO: Preminula poznata hollywoodska glumica Zsa Zsa Gabor

Hollywoodska glumica mađarskog porijekla Zsa Zsa Gabor, poznatija po privatnom životu nego po brojnim filmskim ulogama, umrla je u nedjelju nakon srčanog udara u 99. godini, izjavio je njezin suprug.

Suprug Frederic von Anhalt izjavio je za AFP da je Gabor preminula kod kuće, okružena prijateljima i obitelji. Par se oženio 1986. godine i to je bio njezin najdulji brak.

Gabor je na vrhuncu slave predstavljala ideal platinaste plavuše u filmskoj industriji, bila je bivša kraljica ljepote. Iako je glumila u 70 filmova, među najpopularnijima su “Moulin Rouge”, “Lili” i “Arrivederci bebe!”, glumica je još poznatija po ljubavnom životu. Kao i poznata praunuka njezinog bivšeg muža Paris Hilton, i Gabor je bila celebrity, među prvima.

Rođena u Mađarskoj 6. veljače 1917. godine, kao Sari Gabor. Glumiti je počela u bečkom kazalištu, ali je početkom Drugog svjetskog rata emigrirala u SAD.

Ona je srednja od tri poznate sestre, kojima je osim zanosnog izgleda zajednička bila i strast prema imućnim muškarcima. Zsa Zsa je bila znana po svojoj ljubavi prema dijamantima i često se fotografirala s vrijednim nakitom.

Iako se udavala devet puta i imala mnogobrojne afere, te je često bila na stranicama trač rubrika, imala je samo jedno dijete – kćer Francescu, s hotelskim magnatom Conradom Hiltonom.

U svojoj autobiografiji iz 1993. godine kao svoje ljubavnike navela je Kemala Ataturka, utemeljitelja moderne Turske, zatim glumca Sean Conneryja i pjevača Franka Sinatru. No bila je izbirljiva i odbila je Johna F. Kennedyja, Elvis Presleya, John Hustona i Henryja Fondu, kako je navela u autobiografiji.

Također je spomenula i poljubac s legendarnom glumicom Gretom Garbo. Kratko je bila udata za britanskog glumca George Sandersa, koji se kasnije udvarao i kratko bio u braku i s njenom sestrom Magdom.

Komentiraj