Zdravko Marić
HINA

VIDEO: PREMIJEROVA ODGODA POREZA Je li i konačno potkopan autoritet ministra Zdravka Marića?

Ne stišava se bura nakon najave premijera Andreja Plenkovića da je odgoda poreza najmudrije rješenje. Ovo je pobjeda civilnog društva, ističe udruga Lipa, dok ministar financija Zdravko Marić – šuti. Ostaje pitanje obrazaca. Primjerice, gradonačelnik Zaprešića Željko Turk inzistira na njihovom popunjavanju bez obzira na odgodu poreza na nekretnine, vruću temu vrućeg ljeta obrađuje N1 televizija (VIDEO).

Najavljivani su referendumi pa i prosvjedi. Potpise protiv oporezivanja imovine građana skupljala je udruga poreznih obveznika Lipa, jedan od najžešćih protivnika poreza.

“Ovo je prvi put da su porezni obveznici, da se njih pitalo, da država nije provela svoju volju, bez da pita porezne obveznike. Lipa će i dalje nastaviti pratiti što se događa s porezom na nekretnine, imamo legitimitet od 140.000 građana”, poručio je Davor Huić iz Lipe.

Podsjetimo, jučer je predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao:

“U ovom trenutku prevladava stav da je najmudrije da se odgodi porez za jedno dogledno vrijeme. O tome sam razgovarao i s partnerima kako bismo napravili sve analize i pomogli jedinicama lokalne samouprave i smirili tenzije koje se nepotrebno grade i rastu nizom fabriciranih informacija”.

No ministru Zdravku Mariću to nije jedini problem. Odgoda poreza u pitanje je dovela cjelovitu učinkovitost reforme, ali i njegov autoritet. Tvrdio je do jučer da porez na nekretnine kreće 2018., zaključuje N1 televizija (VIDEO).

Komentiraj