VIDEO Policija objavila snimke napada: Letjeli vatrogasni aparati, lanci, prometni znakovi…

Policija je objavila nekoliko videosnimki sukoba s navijačima. Na snimkama se vide deseci navijača koji trče u jednom smjeru, dok su iza njih specijalci. Huligani su bacali dimne bombe. Na drugim videosnimkama se vidi kako su na policiju bacali predmete i vatrogasne aparate, a netko je mahao lancem. Vatrogasnim aparatima napravili su dimnu zavjesu.

U splitskoj bolnici dva prostrijeljena navijača, oba su mlađa od 20 godina

Šef kirurgije u splitskoj bolnici kratko se obratio novinarima te otkrio kakvo je stanje dva ozlijeđena mladića.

“Dovezene su dvije mlađe muške osobe, ispod 20 godina. Prvome je prostrijeljena peta i nakon kirurškog zbrinjavanja pušten je na kućnu njegu. Druga osoba ima ranjenu nadlakticu, on ima suspektnu ozljedu živca pa je radi daljnje obrade zbrinut u bolnici. Jutros oko 5 sati došli su u bolnicu. Ne znam detalje oko toga kako su došli. Nisu hitnom. Koliko mi znamo to su jedini koji su zatražili kod nas liječničku pomoć”, rekao je šef kirurgije u Splitu.

“Kakva je rana, je li navijaču pucano u leđa?” pitali su novinari.

“To ćemo ostaviti policiji”, odgovorio je. Dodao je da je ulazna rana na nadlaktici, a izlazna na lopatici.

Priopćenje policije:

“Dana 21. svibnja oko 21.35 sati, tijekom organizirane preprate oko 1.600 navijača HNK ‘Hajduk’ u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta ‘Desinec’ i na taj način blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili.

Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje.

Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno 10-tak policijskih službenika. Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti.

Pri stavljanju događaja pod nadzor, promet je na toj dionici autoceste bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce.

Očevid i kriminalističko istraživanje su u tijeku”, objavila je ranije policija.

Torcida napala policajce: U pucnjavi ranjena dvojica navijača, ozlijeđeno desetak policajaca

Komentiraj