VIDEO: Pogledajte kako se konvoj za dostavu hrane probijao unatoč izrazito lošim vremenskim uvijetima

Zahvaljujući koordiniranoj akciji policije i drugih nadležnih službi osiguran je nesmetani konvoj teretnih kamiona za prijevoz najnužnijih potrepština građanima. Kako na području Primorsko-goranske županije tako i na području ostalih županija u Republici Hrvatskoj, javljaju iz PU primorsko-goranske.

U protekla dva dana, 25. i 26. ožujka  zbog vremenskih nepogoda, snijega i jakog vjetra između Kikovice i Delnica bio je zabranjen promet starom cestom kamionima s prikolicama i tegljačima u oba smjera. Također, istovremeno u potpunosti je bila zatvorena auto cesta A6, između čvorova Kikovica i Delnice. Zbog nužnosti potrebe opskrbom robama koje su prevozili spomenuti kamioni s prikolicama i tegljači, prometna policija Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s Policijskom upravom karlovačkom te nadležnim službama: Autoceste Rijeka-Zagreb, Hrvatske ceste i Ceste Rijeka poduzela je mjere kako bi se unatoč nepovoljnim uvjetima osigurao prolazak ovih vozila u oba smjera.

Konvoji su organizirani u smjeru Rijeke i Zagreba, a zbog sigurnog prolaska prometnice su pojačano čišćene ralicama od snijega, iza kojih su krenula spomenuta vozila. Tako je u ova dva dana omogućeno prometovanje oko 350 kamiona s prikolicama i tegljača u smjeru Zagreba, dok je u istom vremenu u smjeru Rijeke prošlo oko 650 navedenih vozila. Na ovaj način u suradnji policije i nadležnih službi omogućena je normalna opskrba potrebnim namirnicama i drugom robom, kako na području Primorsko-goranske županije tako i na području ostalih županija u Republici Hrvatskoj.

Promet dionicom stare ceste između Delnica i Kikovice uspostavljen je u četvrtak 26. ožujka u 18. 30 sati.

 

Komentiraj