Nova TV

VIDEO: PLENKOVIĆ: “Ne planiram rekonstrukciju Vlade”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković gostovao je u programu Nove TV (VIDEO). U širokom repertoraru pitanju osvrnuo se i na stanje u Agrokoru.

Veliki broj obitelji ovisi o tome kako će se riješiti situacija u Agrokoru. Vidimo neke odluke Trgovačkog suda, a veliki dobavljači Agrokora boje se hoće li se nagodba postići u ova dva mjeseca. Kakva su vaša saznanja?

Ja sam uvjeren da će se nagodba postići. Dobro je da sud donosi određene odluke koje izazivaju velike dvojbe. Vlada je dala pravni okvir za proces koji se odvija već 13 mjeseci. U tom okviru uloga suda se pokazuje jako bitna.

Sud se sada uključio i usporava proces

Nemojte tako, da nije bilo odluka sudaca Trgovačkog suda, pola stvari koje smo imali u ovom procesu ne bi se mogle dogoditi.

Ali ovo sada je baš jako odzvonilo – i Tisak, i Bandić i Vjerovničko vijeće.

Sve odzvanja onoliko koliko se orkestrira. Samo je bitno koliko orkestar jako lupa – bilo po bunju ili po nekom drugom instrumentu.

Hoće li orkestar odsvirati do 10. srpnja?

Hoće, ali ovaj orkestar kojeg je Vlada napravila da se riješi ovaj problem koji je prijetio s jednom velikom opasnošću za gospodarstvo, financije i radna mjesta…

Možete li vi jamčiti da će to biti riješeno

Ono što ja mogu učiniti je da sa strane Vlade napravimo dodatne napore kako bi se do 10. srpnja okončao proces nagodbe i da novi Agrokor krene na zdravim temeljima, da radna mjesta i zaposlenici ostanu. Dobavljači i to ne samo mali, već i oni veliki usporedivim restrukturiranjima ovoga tipa prošli su nezamislivo dobro…

Što ako se to ne dogodi, što ćete napraviti, hoćete li smijeniti ministricu Dalić?

Neću je smijeniti, ja sam nju branio u petoj neuspjeloj epizodi pokušaja opoziva.

Bojite li se tužbi, mali dioničari neće dobiti ništa, oni će definitivno tužiti

Pravni okvir je vrlo jasan. Država sigurno neće platiti…

Što ako nagodba ne prođe?

Sigurno će proći…

Vi to definitivno tvrdite?

Da

Premijer Andrej Plenković u Dnevniku Nove TV kazao je i kako ne namjerava ići u rekonstrukciju Vlade.

Komentiraj