VIDEO: Petek: Zagreb je pogodila treća tragedija, a to je koalicija Milana Bandića i HDZ-a

Dva mjeseca su prošla od katastrofalnog potresa u  Zagrebu, a tema obnove i pomoći građanima je još uvijek u fokusu javnosti. Gradski zastupnik Renato Petek za Nacional.hr  još jednom upozorava  kako se i dalje nije ništa napravilo po pitanju adekavtne pomoći građanima čiji su domovi stradali u potresu.

Prije 140 godina kada je grad Zagreb zadesio 30 puta jači potres, gradske vlasti su reagirale za tri dana, a današnja vlast nije ni nakon dva mjeseca od potresa

“Još uvijek nema nikakvih konkretnih rješenja. Vlada je tek sada prepisala tri prijedloga koja je oporba predlagala mnogo ranije. Takvim ponašanjem  zakazali su i Grad Zagreb i Vlada koja se na primjeru potresa ponašala kao maćeha Zagrebu i njenim građanima”, poručio je Petek i napomenuo kako je vidljiv partnerski odnos između Milana Bandića i HDZ-a.

“Nesposobnost gradonačelnika Milana Bandića može se vidjeti, ako znamo činjenicu da su prije 140 godina kada je grad Zagreb zadesio 30 puta jači potres, gradske vlasti reagirale za tri dana s mjerama, dok današnje nisu u stanju organizirati Skupštinu i osigurati adekavatnu pomoć ni nakon dva mjeseca od potresa”, napomenuo je.

Već četiri godine traje koalicija Milana Bandića i HDZ-a na lokalnoj i državnoj razini

“Očigledno je da sve ide u dogovoru gradonačelnika Bandića i HDZ-a, jer su oni već četiri godine u koaliciji na gradskoj i državnoj razini. Građani su prepušteni sami sebi i moram zaključiti kako su Zagreb zadesile tri tragedije. Prva tragedija je koronavirus, druga potres, a treća je koalicija Milana Bandića i HDZ-a”, završio je Petek.

 

Cijeli razgovor pogledajte u nastavku:

Petek: "Zagreb pogodile tri tragedije a pomoći niotkud"

Posted by Nacional News Magazin on Wednesday, May 13, 2020

Komentiraj