VIDEO: Ovo je 12 najboljih božićnih filmova

Kao što za dva mjeseca na televiziji nećemo moći pobjeći romantičnim i ljubavnim filmovima za Valentinovo, tako su sada programi prepuni božićnih uspješnica. Business Insider napravio je listu 12 najboljih blagdanskih filmova. Pogledajmo:

12. ‘The Night Before’ – nova komedija Setha Rogena. Riječ je o urnebesnom, mračnom i slatkom božićnom filmu za one ljude koji nikako da uhvate ‘božićni duh’.

11. ‘The Polar Express’ – animirani film Roberta Zemeckisa rađen prema klasičnoj dječjoj priči. Zemeckis je prikazao magično putovanje jednog dječaka na Sjeverni pol.

10. ‘Bad Santa’ u kojem Billy Bob Thornton glumi prevaranta koji ima problema s alkoholom, a svake se godine prerušava u Djeda Božićnjaka u trgovačkim centrima, koji su zapravo mete njegove pljačke. Ali, stvari se primjene kada upozna jedno problematično dijete.

09. ‘Love Actually’ – zvezdana ekipa uključuje Colina Firtha, Keiru Knightley i Hugha Granta, a imamo prilike pratiti osam parova.

08. ‘Sam u kući’ – za ovaj film ne treba neko posebno obješnjenje.

07. ‘Trading Places’ – odlična komedija iz 1983. godine.

https://www.youtube.com/watch?v=ZjDbJQKDXCY

06. ‘Elf’ – moderni božićni klasik u kojem su briljirali Will Ferrell i Ron Burgundy.

05. ‘Scrooged’ – dovoljno je reći samo: Bill Murray. On glumi poslovnjaka kojeg progone tri duha, a sve se događa na Badnjak.

04. ‘Umri muški’ – akcija iz 1988. godine s Bruceom Willisom. Na ovoj je ljestvici jer se događa, pogađate, na Božić.

03. ‘Christmas Vacation’ – sa Chevyjem Chaseom. Clark Griswold pokušava za obitelj prirediti najbolji Božić ikad. Naravno, sve završi katastrofom.

02. ‘A Christmas Story’ iz 1983.

01. ‘It’s a Wonderful Life’, klasik nad klasicima iz 1946. godine. Jedan od najpoznatijih božićnih filmova u povijesti, ali i jedan od najboljih. Jimmy Stewart glumi Geirgea Baileyja, koji dobije uvid u svijet u kojem on nikada nije postojao.

Komentiraj