HTV

VIDEO Orepić: Hrvatska je zapuštena, posao za narod se ne obavlja

Gost HTV-ove emisije Nu2 (VIDEO) urednika i voditelja Aleksandra Stankovića bio je bivši ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

Komentirajući svoju struku ‘fitness trenera’ kazao je kako je u njegovoj karijeri taj oblik sporta najveće iznenađenje. “Toliko godi tijelu, jer nema povreda i kritičnih opterećenja”, kazao je. Volio bi se vratiti u taj svijet. Potvrdio je kako je i on poput ostalih dobio na kilaži kao političar, ali je krenuo u borbu s kilogramima. Politiku doživljava kao isključivo “obavljanje posla za narod”.

“Politika u Hrvatskoj trenutno trenutno se bavi strančarenjem i interesima i treba je vratiti na pravi put”, kazao je Orepić. Za politiku Mosta je kazao kako je nekorisna i konfliktna. “Od loše i zle politike lošiji je nedostatak bilo kakve politike – to je zamka u koju je upao Most. Most nema politike za narod, sve se svelo na međuljudsko ogovaranje i diskreditaciju. “Hrvatska je doslovno zapuštena i nezaštićena, posao za narod se ne obavlja. Moj politički cilj je pristojna, uređena, građanska Hrvaska uređenih ekoloških standarda. Ideja Mosta nije s tim u suprotnosti, ali to nije trenutna politika Mosta”, kazao je Orepić. Svjetonazorski, dodao je – Most je orjentiran desno, a takva ne bi trebala biti njegova politika, on bi trebao povezivati, smatra Orepić. Izlazak iz Mosta rezultat je, kaže njegove ljudske i političke dosljednosti.

Bivši je branitelj, ali kaže – borio se za slobodu Hrvatske, ali i za slobodu u Hrvatskoj. Smatra kako je dio braniteljske populacije privilegiran u odnosu na ostale građane. “Branitelje se treba se poštivati i uvažavati, ali ja ne mogu jesti šniclu, a da građanin koji za tu šniclu radi – nema ni za toć”, kazao je.

Komentiraj