VIDEO: Oproštaj Luce Tonija u nedjelju protiv Juventusa

Osvajač Svjetskog prvenstva s Italijom, napadač Luca Toni najavio je kako će zaključiti svoju karijeru u nedjelju. Zvijezda Hellas Verone oprostit će se pred domaćom publikom na stadionu Bentegdi protiv svog nekadašnjeg kluba Juventusa.

Iako nedjeljna utakmica protiv starih/novih prvaka nije posljednja u sezoni, Toni je odlučio kako neće nastupiti protiv Palerma 15. svibnja. “Nakon malo razmišljanja, i puno godina ui nogometu, osjetio sam da je pravo vrijeme da kažem zbogom”, rekao je Toni u srijedu.

“Posljednji tjedni bili su prilično teški, a ovo jedna od najtežih odluka. Znam da me u nedjelju čekaju pomiješani osjećaji radosti i tuge”, dodao je.

Toni je s reprezentacijom Italije 2006. godine osvojio Svjetsko prvenstvo. Za ‘azzure’ je odigro 47 utakmica i postigao 16 golova. U 343 nastupa u Serie A postigao je 156 pogodaka. Igrao je za osam klubova. Postao je najstariji osvajač (sa 38 godina) talijanske ‘Zlatne kopačke’ – prošle godine prvo je mjesto podijelio s Maurom Icardijem. Obojica su postigla po 22 pogotka.

Ipak, ove sezone u 22 nastupa postigao je samo pet golova. Njegova forma odrazila se i na klub, a Verona se nalazi na dnu Serie A. Toni priznaje da žali što će karijeru zaključiti na takav način. “Bila je ovo najgora godina moje karijere, iz nekoliko razloga. Vrlo sam razočaran”, priznao je.

Dodao je kako nikada nije imao dobar odnos s trenerom Gigojem Delnerijem. “Ipak, nije na meni da komeniram njegove odluke. Ova sezona je gubitnička za nas obojicu.”

Toni se prometnuo u ‘killera’ u Palermu, a u najboljim godinama karijere nastupao je za Fiorentinu i Bayern München.

Komentiraj