VIDEO: OI ATLETIKA Južnoafrikanac ‘srušio’ 17 godina star rekord na 400 metara

EPA/YOAN VALAT

Južnoafrikanac Wayde van Niekerk u nedjelju je srušio rekord Michaela Johnsona star 17 gpodina, na 400 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. 24-godišnjak je utrku završio s vremenom 43.03, što je za 0.15 sekundi bolje vrijeme od Johnsona. Taj je rekord postavio 1999. godine u Sevilli.

Srebrnu medalju na 400 metara osvojio je Kirani James, zlatni iz Londona, a bronca je pripala Amerikancu LaShawn Merrittu.

https://www.youtube.com/watch?v=UbT6F1ybXH4

“Van Niekerk je tako mlad, što još može napraviti? Može li ići ispod 43 sekunde? Mislio sam da ću ja biti taj koji će probiti granicu, ali nisam”, rekiao je Johnson, koji je osvojio dva olimpijska zlata na 400 metara. “Usain Bolt će uskoro u mirovinu, van Niekerk bi mogao biti sljedeća atletska superzvijezda”, dodao je.

“Sanjao sam o ovom trenutku otkako sam bio dijete. Vjerovao sam da je moguće. Sretan sam, hvala Johnsonu što nam je svima vžbio primjer”, rekao je van Niekerk nakon utrke. Dodao je kako je Usain Bolt predvidio njegov uspjeh. “Usain je mo veliki uzor. Na Jamajki mi je rekao da ću srušiti svjetski rekord. Nakon utrke mi je prišao i rekao: “Rekao sam ti da to možeš””, otkrio je Južnoafrikanac.

Komentiraj