VIDEO Odvjetnička komora razmatra sankcije protiv Karačića

screenshot

Zbog incidenta do kojeg je danas došlo u Zagrebačkoj skupštini, u kojem je sudjelovao zastupnik Hasanbegovićeve stranke Davorin Karačić, inače i odvjetnik, reagirala je i Hrvatska odvjetnička komora, saznaje Telegram. Karačić je kolegu vijećnika Tomislava Tomaševića pozivao da se nađu ispod Domovinskog mosta i da tamo, vjerojatno, šakama razriješe nesporazum.

Disciplinsko tužiteljstvo Komore započelo je izvide.

“U medijima smo pročitali što se dogodilo i zatražili snimke. Nakon pregleda snimki i transkripata koje smo naručili, odlučit ćemo o daljnjem postupanju”, izvijestila HOK.

Disciplinsko tužiteljstvo djeluje kao samostalno tijelo Komore i u slučaju kada procijeni, može podignuti postupak zbog težih povreda dužnosti i ugleda odvjetništa, o čemu dalje odlučuje Disciplinski sud. Iz Komore danas nisu htjeli prejudicirati razvoj ovoga slučaja.

Disciplinski sud, inače, ima pravo na različite sankcije. Najblaža je ukor pa slijedi novčana kazna, zatim gubitak prava na obavljanje odvjetništva u razdoblju od šest mjeseci do pet godina, odnosno od pet do deset godina za još teža kršenja. Najrigoroznija mjera je trajni gubitak prava na obavljanje odvjetništva.

Komentiraj