facebook.com

VIDEO: Odličnim premijernim naslovom počeo KinoKino festival

Svečanom premijerom domaćeg ZF filma za djecu ‘Moj dida je pao s Marsa’ u prepunom kinu Europa otvoren je četvrti KinoKino festival. 

Sve do nedjelje, 25. veljače na festivalu će biti prikazan presjek aktualne svjetske produkcije za djecu i sveukupno tridesetak filmskih naslova za najmlađe različitih uzrasta.

“Po prvi put Festival otvaramo s domaćim znanstveno-fantastičnim filmom za djecu što ovu večer čini izrazito posebnom. ‘Didu s Marsa’ u režiji Dražena Žarkovića i Marine Andree Škop čekamo više od trideset godina i velika nam je čast da su redatelji i producenti odabrali upravo KinoKino za svoju festivalsku premijeru i prvi susret s domaćom publikom“, rekle su na otvaranju direktorica festivala Selma Mehadžić i koordinatorica Katarina Crnčić.

Film u kojem su korištene najsuvremenije filmske tehnike i u hrvatskoj kinematografiji dosad nezabilježeni specijalni efekti predstavila je brojna filmska ekipa prevođena redateljima. Poseban doprinos filmu dalo je 12 djevojčica koje su na radionici ‘Dizajniramo filmski plakat’ zajedno s mentoricom Andreom Sužnjević izradile pravo malo remek-djelo.

U pet festivalskih dana publiku očekuje mnoštvo projekcija, zanimljivih gostiju i razgovora, kratkih i dugih filmova za sve uzraste, a najbolje filmove iz glavnog natjecateljskog programa će ocjenjivati dječji i profesionalni žiri, dok će za najbolji film glasati publika.

Od programa za četvrtak izdvaja se projekcija njemačko-kenijskog filma ‘Supa Modo’ o jednoj posebnoj djevojčici sa super-moćima – koji je nedavno proglašen najboljim europskim filmom za djecu. Publika će imati još jednu priliku pogledati domaći film ‘Moj dida je pao s Marsa’ te pratiti pustolovine Une i mrzovoljnog robota Dode koji imaju manje od 24 sata da pronađu i spase djeda vanzemaljca. Za svaku je preporuku i neodoljiva komedija ‘Dječakov san’ koja nas vodi u indijski slam u kojem snalažljivi desetogodišnjak Pichku sanja o nečemu što mnogi njegovi vršnjaci uzimaju zdravo za gotovo.

Od popratnih sadržaja izdvajamo nikad šarmantniji kratkometražni program ‘Svaki dan otkrivam’ u kojem ćemo između ostalog saznati zašto Lili odlučuje izgraditi avion, kako će Pauline i Noham spasiti svoju veliku ljubav te kako to izgleda kad jedno prijateljstvo izraste iz močvarne rupe. Nismo zaboravili ni na naše odrasle filmoljupce pa tako nastavljamo s popularnim programom ‘Od kina do učionice’ koji je namijenjen filmskoj edukaciji.

Moj dida je pao s Marsa – Teaser #1 from Studio dim on Vimeo.

Komentiraj