VIDEO: Odličan uvod u novu kazališnu sezonu riječkog HNK Ivana pl. Zajca

Press/HNK Ivana pl. Zajca

Za uvod u novu kazališnu sezonu, riječki HNK Ivana pl. Zajca odabrao je dvije velike prošlosezonske uspješnice, mjuzikl ‘Sunset Boulevard’ (18. rujna) i “pravu” riječku predstavu ‘Leica format’ (24. rujna).

Kolika je popularnost mjuzikla autora Andrewa Lloyda Webbera u režiji Renate Carole Gatice, pod ravnanjem Igora Vlajnića i u koreografiji Tihane Strmečki, svjedoči i podatak da su ulaznice gotovo u trenu “planule“. Svi koji su zakasnili na sada već rasprodanu rujansku izvedbu, omiljeni će mjuzikl s Leonorom Surian Popov i Damirom Kedžom u glavnim ulogama, moći vidjeti već sljedećeg mjeseca, 7. listopada, kada će biti upriličena i dodjela nagrada publike za najbolja umjetnička ostvarenja prošle sezone.

Veliko zanimanje publike vlada i za ‘Leica format’. Predstavu prema istoimenom romanu Daše Drndić u adaptaciji Gorana Ferčeca i režiji Franke Perković, s Tanjom Smoje u glavnoj ulozi, publika je ispraćala stajaćim ovacijama, a kritika isključivo pohvalama i najvišim ocjenama od kojih izdvajamo samo neke:

“Predstava o Rijeci za sva vremena“; “Predstava vrijedna divljenja. Bogata, raskošna, slojevita i dramatična”; “Komad koji će dirnuti Riječane. Ukratko, izvrsna predstava“; “Predstava vrijedna ponovnog gledanja“; „Dvadeset i troje glumaca, jedan bolji od drugoga“…

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]