VIDEO: ODLAZAK LEGENDE Andrea Pirlo završio karijeru

Legendarni talijanski nogometaš Andrea Pirlo u nedjelju je odigrao posljednju utakmicu u karijeri, i to za New York City. 38-godišnjak je najavio kraj karijere, u kojoj je upisao 116 nastupa za talijansku reprezentaciju, te im pomogao osvojiti naslov svjetskog prvaka 2006. godine.

Prlo je karijeru započeo u Bresciji, a igrao je i za Inter, Milan te Juventus, prije nego štoje prije dvije godine prešao u New York.

“Kraju je došla ne samo moja avantura u New Yorku, već i ona nogometaša”, rekao je Pirlo. Na svom je Twitter profilu Prlo zahvalio svakoj momčadi za koju je nastupao te svakom suigraču.

Tijekom svoje 22-godišnje karijere Pirlo je osvojio velik broj naslova nacionalnih prvenstava i kupova. S Milanom je osvojio dva naslova prvaka Italije, svije Lige prvaka i klupsko Svjetsko prvenstvo, a s Juventusom je osvojio tri uzasopna naslova prvaka Italije.

Ukupno, odigrao je 872 utakmice, osvojio šest titula talijanskog prvaka, dva talijanska kupa, dvije Lige prvaka i jedan naslov svjetskog prvaka.

Komentiraj