VIDEO: Obama podržao Bidena i optužio Trumpa da vodi računa isključivo o vlastitim interesima

Bivši predsjednik SAD-a Barack Obama podržao je  Joea Bidena, pozivajući demokrate širom ideološkog spektra stranke da se okupe iza Bidena i formiraju ujedinjeni front koji će pobijediti predsjednika Donalda Trumpa i osvojiti povratak na vlast.

Obama, u dužem video uratku hvali Bidenov lik i djelo, govoreći o njemu kao pravom kandidatu za vođenje zemlje kroz krizu poput aktualne pandemije koronavirusa.  Obama također nije propustio kritizirati aktualnog predsjednika, tvrdeći da su Trump i republikanci u Senatu isključivo zainteresirani za vlast, a ne za napredak Amerike.

Bivši predsjednik u dva mandata naglasio je da progresivni glasači sada trebaju pomoći u svrgavanju republikanskog predsjednika.

“Sada nam je potrebno da se Amerikanci dobre volje ujedine u velikom buđenju protiv politike koja je prečesto obilježena korupcijom, nemarom, egoizmom, dezinformacijama, glupošću i čistom pakosti”, rekao je Obama.

“Kako bismo to promijenili, potrebno nam je da se Amerikanci svih političkih boja kao nikad prije uključe u našu politiku i društveni život”, zaključio je.

Tri godine nakon što je otišao iz Bijele kuće, Barack Obama i njegova supruga Michelle dvije su najpopularnije figure Demokratske stranke, a ovo mu je prvi put da se aktivno uključio u neku kampanju.

Komentiraj