Početak priče o ovom čarobnom proizvodu Nuxe Huile Prodigieuse seže u daleku 1991. godinu. Aliza Jabès, tada zaposlena žena i majka imala je jednu misiju. Stvoriti jedan i jedinstven proizvod za sve žene poput sebe same. Proizvod koji će u jednom potezu tijelo obaviti nevjerojatnom mekoćom i očaravajućim mirisom, nahraniti lice i učiniti ga neodoljivo nježnim i koji će uz sve to kosu učiniti savršeno svilenkastom i mirisnom.

Tako je nastalo Nuxe suho ulje. Žene su ga odmah zavoljele zbog njegove jednostavnosti i čarolije koju im pruža. Danas se ta ista ljubav prema Nuxe suhom ulju rađa svakih šest sekundi u svijetu budući se po jedno suho ulje proda u tom intervalu.

Ovaj kultni proizvod iz Laboratorija Nuxe prepun je čarobnih biljnih ulja i riješenje je želja svake moderne žene.

Njegova jedinstvena formula mnogo je puta kopirana, ali jedino je Laboratorij Nuxe postigao savršen spoj izvornih prirodnih sastojaka, učinkovitosti i senzualnosti. Nuxe suho ulje neodoljiv je koktel šest dragocjenih biljnih ulja posebno odabranih zbog svoje kvalitete i brojnih dobrobiti za kožu. Esteri biljnog porijekla daju mu savršenu teksturu zbog koje se upija u kožu u trenu te je ostavlja sasvim suhom, ali neodoljivo mekom i nježnom na dodir.

Nuxe suho ulje
Nuxe suho ulje

Ulje lješnjaka – sadrži optimalan spoj masnih kiselina koji jamči podatnost i lako upijanje bez masnog filma na koži. Bogato je prirodnim lipidima i antioksidativnim vitaminom E te se odlično stapa s lipidnim slojevima stanica kože, što mu daje snažnu moć hidratacije i olakšava njegovu apsorpciju u kožu.

Ulje makadamije – ovo vrlo tekuće suho ulje bez mirisa lako se upija u kožu. To je biljno ulje sa spojem esencijalnih masnih kiselina koji je najsličniji ljudskom sebumu. Jača prirodnu zaštitnu barijeru kože – hidrolipidni film – i tako utječe na hidrataciju kože, štiti je, omekšava, hrani i čini glatkom.

Ulje slatkog badema – iznimno je hranjivo i sadrži visok udio nezasićenih masnih kiselina, minerale fosfor, magnezij, kalcij te vitamine A, B i E. Omekšava i hrani suhu kožu, čini je podatnom i smiruje iritacije.

Ulje gospine trave – zvano i kantarionovo ulje, dobiva se namakanjem cvjetova biljke u maslinovom ulju. Posjeduje smirujuća, omekšavajuća i stimulativna svojstva te potiče obnovu kože. Protuupalno je, njeguje kožu te sprječava prerano starenje i isušivanje kože.

Ulje kamelije – dobiva se iz sjemenki kamelije te je veoma bogato oleinskom, palmitinskom i linolnom kiselinom. Smiruje, hrani, štiti i omekšava kožu te je čini gipkom.

Ulje borača – dobiva se iz sjemenki borača i bogato je nezasićenim masnim kiselinama. Poznato je po svom djelovanju protiv bora, a utječe i na smanjenje gubitka vode iz kože.

Vitamin E – kao jedan od najdragocjenijih sastojaka u kozmetičkoj industriji, stabilan je i snažan antioksidans koji štiti kožu od slobodnih radikala, oštećenja stanica i starenja kože, te je neophodan za rast zdravog tkiva. Pomaže sprječavanju nastanka strija, zacjeljuje ozljede, opekotine, upale i iritiranosti kože. Omekšava i vlaži kožu, duboko do epiderme. Smanjuje već nastale opekline od sunca, a uz to je i prirodni blokator UV zraka.

Sva ulja dobivena su hladnim prešanjem, mehaničkom metodom ekstrakcije, bez upotrebe otapala, koja pomaže sačuvati koncentraciju esencijalnih masnih kiselina i prirodnih antioksidansa.

Komentiraj